HC Energie Karlovy Vary

V překvapivě kvalitním utkání jasně vyhrál Jágr Team

K a r l o v y  V a r y - Ve čtvrtek zavítal na karlovarský led Jágr Team, který zde sehrál přátelské utkání s místním extraligovým týmem. Domácí se pokoušeli s hvězdami nejslavnější ligy světa držet krok, zápas nakonec skončil prohrou domácího celku 4:7.
Tipsport Cup & příprava léto, 0. kolo, čt 8.8.2002
Karlovy Vary
Jágr Tým
4:7
6. Pavliš (Němčický), 28. Soukup (Kraus), 35. Rodine (Němčický), 60. Kraus (Kverka) - 7. Výborný (Reichel), 13. Pilař (Jágr), 15. Prospal (Reichel), 23. Štefan, 24. D. Výborný, 26. Štefan, 52. Prospal (Reichel, Ručinský). Rozhodčí: Šindler - Peček, Hens. Vyloučení: 2:0. Bez využití.
Karlovy Vary: Franěk - Topoli, Mádl, Hlavačka, Němeček, Bauer, Grof, Toms, Rodine - Svoboda, Kverka, Balász - Opatovský, Hašek, Koštál - Skuhravý, Pavliš, Němčický - Kraus, Pech, Soukup
Jágr Tým: Hnilička (30.Vokoun) - Pilař, T. Kaberle, F. Kaberle, Špaček, Kolařík, Melichar - Jágr, Hrdina, Bednář - Výborný, Reichel, Ručinský - Varaďa, Prospal, Hlaváč - Huml, Kraft, Štefan

Komentář k utkání

V zápase hraném ve velmi rychlém tempu vyslal první střelu Jaromír Jágr, největší hvězda zápasu. Hráči Karlových Varů však ukazovali, že nebudou trpně přihlížet, jak jim milionáři z NHL sázejí jeden gól za druhým. Hrál se hokej nahoru dolů, šance se střídaly na obou stranách, nechyběl důraz, hráči obou týmů předváděli divákům pěkné technické kousky.

První branka padla po šesti minutách hry zásluhou Libora Pavliše, na jehož střelu do pravého horního růžku neměl Hnilička nárok. Ve snaze srovnat gólové manko se hráči Jágr Teamu vrhli do útoku. Vyrovnání přišlo z hole Davida Výborného, který bekhendovou střelou překonal Fraňka. Nerozhodný stav nevydržel dlouho. Celou pětku K.Varů si povodil Jágr, přihrál Pilařovi, který poslal dělovkou hosty do vedení. Poté předvedli nádhernou kombinaci Reichel s Ručinským, Václav Prospal po jejich souhře zasunul puk už do prázdné branky. Od tohoto okamžiku se začaly naplno projevovat kvality hráčů NHL, kteří na dlouhé okamžiky zatlačili Energii do hluboké defenzívy.

Úvod druhé třetiny patřil hostům. Nejprve se do mezery mezi tyčkou a brankářem Fraňkem trefil Štefan, za chvíli zvyšoval Výborný již na rozdíl 4 branek. Brankář Energie se měl i nadále co ohánět. Byl to ve 26. minutě opět Štefan, který překonal Fraňka, tentokráte střelou mezi betony. Po střele J. Soukupa však kapituloval také Hnilička, čemuž nezabránil ani Jágr v pozici obránce. Domácím branka vlila novou krev do žil a začali opět zlobit. Na rozdíl dvou branek snížil Rodine, to již v brance Jágr Teamu stál Tomáš Vokoun. Dění ve druhé třetině uzavřel jasnou šancí Ručinský, stav 3:5 se ale již nezměnil.

Poslední třetinu zahájila obě mužstva aktivně a byla k vidění spousta šancí. Na ledě se však také objevila krev, když L. Svoboda zasáhl omylem místo puku tvář Pilaře. Vše bylo samozřejmě neúmyslné, karlovarský hráč byl však po zásluze vyloučen na 2+2 minuty. Přesilovka se hostům nepovedla. Hned po jejím skončení chtěl Balász dotlačit puk do branky i s Vokounem a měl velké štěstí, že toto utkání bylo jen exhibiční. Akci po ose Reichel, Ručinský zakončoval v 52. minutě stejně jako v první třetině do prázdné branky Václav Prospal. Od té chvíle šance střídala šanci, účet zápasu uzavřel 23 vteřin před koncem J. Kraus, jenž těsně před Vokounem tečoval puk do branky.

Nádherné utkání tedy skončilo divokým výsledkem 4-7, což je ale v exhibičním zápase naprosto v pořádku.

Související články

Foto k zápasu | so 10.8.2002

Fotografie ze zápasu s Jágr Teamem