HC Energie Karlovy Vary
Extraliga staršího dorostu, 2. kolo, so 12.12.2009, Zimní stadion Třinec
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
5:1
2:0, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: . Bumbál (Kalus), 9. Teper (Kalus), 24. Chvostek M. (Teper, Franek), 27. Faksa (Franek), 47. Matuš (Bumbál) - 22. Tomeček (Vrána) . Rozhodčí: T.Kusý - M.Gančarčík, S.Patrman . Vyloučení: 3:10 navíc Litemer (KVA) 10 min zásah do oblasti krku a hlavy.. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 522. Střely na branku: 37:16. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1
Oceláři Třinec: Sklenář - Bezuška P., Macháček, Kurzok, Běhal, Sklenář V., Teper - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek M., Ižácký, Glos, Bumbál, Matuš, Barmošák, Kalus, Franek, Labaj
Karlovy Vary: Rauscher (od 27.min Honzík) - Lintemer, Matyáš, Hluchý, Doskočil, Urbačok, Novák, Gombár - Táborský, Svoboda, Gorčík, Hroch, Winkler, Tomeček, Beran, Vrána, Bečka, Kubáč

Komentář k utkání

Do úvodní dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí, když Adrián Bumbál první třineckou střelou překonal Rauschera již po devadesáti sekundách zápasu. Na ledě jsme sledovali rychlý vyrovnaný hokej. V 8. minutě nabídly Vary domácím přesilovku a domácí jí nepohrdli.Jakub Teper zpoza brány kolem pravé tyče zvýšil na 2:0. Domácí ožili a snažili se přidat další góly do soupeřovy sítě. Nejdříve Chvostek otestoval betony Rauschera a Franek nevyužil před brankou hostí odkrytý prostor u pravé tyče. Matuš trefil jen hruď brankáře Energie. Při přesilové hře se dostali do velké šance i hosté. Závar před brankou však Sklenář zvládnul. V závěru třetiny chyběla koncovka v kombinaci Táborského a Winklera.

Také začátek druhé třetiny byl okořeněn brankou Vojtěcha Tomečka, který na modré přebral puk od Vrány a ukázkově zavezl puk až k bráně, kde s přehledem zavěsil. Třinečtí nečekali na odpověď dlouho a v početní převaze Michael Chvostek zakončil přihrávku Tepera . Po Vránově střele poskakoval puk kolem Sklenáře, ale nakonec skončil mimo bránu. Ležerním přístupem zřejmě Radek Faksa rozhodil brankáře, který se položil a jmenovaný forvard v klidu vsítil čtvrtou branku Třince.

Energie přistoupila ke změně brankářů Denise Rauschera nahradil David Honzík, který hned musel čelit několika třineckým střelám. Mladí Oceláři už do konce třetiny téměř nepustili hosty z pásma. Šance Varů ke konci třetiny se nedostaly vůbec k třinecké bráně.

Poslední dějství dnešního utkání už patřilo jen domácím, o čemž svědčí dvojnásobný počet střel. Ve 46. minutě si najel Radim Matuš až k Honzíkovi. Puk se zastavil o jeho beton, ale třinecký útočník dokázal puk zvednout a přehodit do branky - 5:1. O vítězi bylo rozhodnuto a také hra podle toho vypadala. Někdy místo hokeje připomínala hra jen strkanici o puk, ale výsledné skóre se do konce utkání již nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Dnes jsme odehráli velice povedené utkání. Kluci hráli s velikým nasazením. Hráli aktivně, napadali Vary v rozehrávce. Zahráli si s chutí a jen díky naší střelecké nemohoucnosti neskončilo utkání větším brankovým rozdílem. Celkově jsme s víkendovými koly nadmíru spokojeni.

Václav Eisman (HC ENERGIE Karlovy Vary): Do Třince jsme přijeli s extremně mladým manšaftem, které nemělo moc velkou šanci konkurovat kvalitní hře domácích. Domácí byli ve všech směrech lepší. Třinec hrál velmi dobře přesilovky. My jsme měli velký počet oslabení, ve kterých soupeř skóroval. Ale i ve hře pět na pět nás Oceláři převyšovali a dnes zaslouženě vyhráli.