HC Energie Karlovy Vary

Sparta vítězná, Energie se o čtvrtfinále popere se Slavií

HC Energie – HC Sparta Praha 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Poslední kolo základní části rozhodlo, že i v letošním play off narazí Energie na svého tradičního soupeře. V předkole hraném na tři vítězství se utkají se Slavií Praha, která první dva zápasy série sehraje na domácí půdě. Dnešní utkání dopadlo lépe pro Spartu, která ve vyrovnaném a lehce bezstarostném průběhu dokázala lépe proměňovat své šance. Jedinou branku Energie vstřelil Petr Sailer, hodně byl vidět i nejlepší energetik zápasu Tomáš Klíma (na snímku).
Tipsport extraliga, 52. kolo, ne 20.2.2011, KV Aréna
Karlovy Vary
Sparta
1:2
1:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 8. Sailer (Dobroň) - 6. Kafka (Dragoun), 42. Treille (Výborný). Rozhodčí: Minář, Mikula - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:4, navíc O´Brien (SPA) 10 min. Bez využití. Diváci: 4267. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Karlovy Vary: Mensator - M. Rohan, Nosek, Dobroň, Kokko, Čutta, Trefný, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Klíma, Dej - Hluchý, Cyganov, Zucker
Sparta: Pöpperle - Philipp, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, O´Brien, Husák, Zacpálek - Kratěna, Broš, Bartánus - Ton, Výborný, S. Treille - Žálčík, Karpov, Luňák - Kafka, Dragoun, Hromas - Pacovský

Komentář k utkání

Poslední zápas základní části české extraligy nabídl duel mezi karlovarskou Energií a pražskou Spartou. Oba celky mají své místo do dalších soubojů již jisté. Zatímco Energie se popere v předkole play off, Sparta si zahraje pouze play out.

Sparta však nehodlala poslední zápas odevzdat. Již v páté minutě utkání se do útoku dostal Dragoun, jeho střela přes obránce se odrazila na hůl Petra Kafky, který kotouč bez potíží zasunul za záda Mensatora – 0:1.

Nelibé skóre se domácím příliš nelíbilo, a tak vyrazili do útoku i oni. Koštálovu nebezpečnou střelu sparťanský brankář ještě vyrazil. O chvíli později se však ukázkovou přihrávkou blýskl Dobroň, který do úniku poslal Petra Sailera. Ten si před zakončením Pöpperleho skvělou kličkou položil a poté vyrovnal stav na 1:1.

Před koncem třetiny mohl stav otočit Cyganov, který své štěstí zkusil bekhendovou střelou, ale Pöpperle si svou bránu již pohlídal. Na druhé straně se v téměř totožné situaci ocitl Bartánus, ale stejně jako karlovarský útočník, ani on nedokázal brankáře překonat.

Do druhé třetiny vstoupili Pražané o něco aktivněji. Již po třech minutách se mohl probojovat do úniku Luňák, střelu přes obránce Mensator vyrazil na hůl Žálčíka, ale ani ten puk do brány nepropasíroval.

Obrovskou šanci měla Sparta ve dvacáté čtvrté minutě. Puk po střele Broše propadl Mensatorovi ve výstroji a kutálel se směrem k brankové čáře, kde ho na poslední chvíli vyhodil Kokko do bezpečí.

V polovině zápasu zahrozil Pech, který s pukem čekal před Pöpperlem na vhodnou příležitost, kterou na poslední chvíli však promarnil. Dorazit odražený kotouč mohl Dobroň, ale jeho střela skončila v ochranné síti.

Po bezbrankové druhé třetině dostala Sparta chuť ke skórování. Již po minutě a osmi vteřinách Sparta vedla. Před brankáře se probojoval Sacha Treille, obdržel od Výborného přihrávku, kterou přesně využil – 1:2.

V padesáté minutě byl kousek od vyrovnání Kumstát, který se snažil zasunout kotouč k levé tyči, ale o několik málo centimetrů jí minul. Přes velkou útočnou snahu se domácím vyrovnat již nepodařilo, a tak se v předkole play off utkají s pražskou Slavií.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (HC Sparta Praha): Samozřejmě jsme rádi za vítězství. Byl to vyrovnaný zápas, který klidně mohl skončit remízou. Dobře jsme bránili a oproti domácím jsme měli větší štěstí v koncovce.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Souhlasím s kolegou, že šlo o vyrovnaný zápas, ve kterém byli hosté šikovnější v zakončení. My jsme si vypracovali hodně šancí, které měly skončit gólem. Mrzí mě, že jsme diváky v posledním kole nemohli potěšit vítězstvím. Ještě více mě ale mrzí, že hráči, kteří v průběhu sezony nedostávali tolik příležitostí, mě ani dnes nepřesvědčili, že si šanci zaslouží.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | so 19.2.2011

Do KV Areny na poslední kolo. Na Spartu!

A team HC Energie | ne 20.2.2011

Obraně Energie pomůže Jakub Trefný z Kadaně