HC Energie Karlovy Vary

Dorost? Tenhle expres nezastavuje. Psohlavec vynuloval střelce Wolves

Třináct hráčů v poli a gólman, tak to byla sestava sedmnáctky Energie v utkání s týmem Pilsen Wolves, ale na ledě to nebylo vůbec znát. Pod výhru se bodově podepsali i kluci, kteří ještě ve středu bojovali v reprezentačním dresu v Rakousku. Karlovarskou branku opět střežil Martin Psohlavec, který si připsal páté čisté konto v sezoně a tým pak dvanáctou výhru v řadě.
Extraliga dorostu, 12. kolo, pá 18.10.2024, Plzeň - Košutka, ICE ARENA Plzeň
HC Pilsen Wolves
HC Energie Karlovy Vary
0:7
0:2, 0:4, 0:1
Branky a nahrávky: 01:01 Vaníček (Šedivec, Slavík; 5/5), 08:39 Švejcar (Bauer, Kůrka; 5/5), 20:19 Michalov (Tomek; 5/5), 20:45 Vaníček (Šedivec, Vrzal; 5/5), 24:41 Švejcar (Tomek, Vrzal; 5/4), 36:03 Kůrka (Švejcar, Jäger; 5/5), 40:17 Sedláček (Kůrka; 3/4). Rozhodčí: Šperl – Tvrdík, Císař. Diváci: 26. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 17:53. Průběh utkání: 0:7.
Rozhodčí: Šperl – Tvrdík, Císař
vyloučení6:7
využití0:1
oslabení0:1
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci26
HC Pilsen Wolves: Uhel (21. Tuchyn) – Jahn, Plašil, Brož, Kočárek, Taylor, Jonák – Pšenička, Račinský, Malíček, Blotskyi, Bradáč, Milanič, Robinson, Popovych, Stefaňuk, Kuchuk, Klapáč.
HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Hájek, Bauer, Vrzal, Kůrka, Kubík – Šedivec, Švejcar, Sedláček, Jäger, Michalov, Vaníček, Slavík, Tomek.

Komentář k utkání

První gól Energie padl už v úvodu utkání. Po vhazování v pásmu domácích se k puku dostal Marek Kubík, který z rohu nahrál do mezikruží Matyáši Šedivcovi, který narazil na beton, ale puk se odrazil před Jonáše Vaníčka. Ten ho přizvedl a přes Uhelův beton poslal do branky. Po několika šancích Energie musel do akce i Martin Psohlavec, který zasahoval proti střele Ivana Popoviče. V deváté minutě vybojovaný puk předal Pavel Kůrka na modré Matěji Bauerovi, jehož střelu do branky tečoval Vratislav Švejcar - 0:2. Únik Petra Tomka zastavil ofsajd a poté útočné choutky energetiků trochu zbrzdilo oslabení. Zhruba po půl minutě šli nakonec energetici do tří, ale i přesto svým hostitelům nedovolili skórovat. Krátkou dvojnásobnou výhodu si vyzkoušeli v poslední pětiminutovce také naši mladíci.

Tří gólové vedení Energii v čase 20:19 vystřelil Marko Michalov, který pálil z hranice kruhu okamžitě po vhazování, které vyhrál Petr Tomek - 0:3. Cestu pro střelu vyčistil zabavením obránce David Sedláček. Energetici tímto gólem vyhnali z branky Tomáše Uhela, kterého nahradil Fedir Tučyn. Tomu debut zhořkl už v čase 20:45 po rychlém protiútoku tria energetiků ve složení Matyáš Šedivec, Tomáš Vrzal a Jonáš Vaníček - 0:4. Místo oslavy gólu se energetic sjeli k mantinelu na kterém skončil Lukáš Slavík, který jak byl rozjetý možná vedle branky vjel na nějakou nerovnost a dost ošklivě skončil na hrazení. Po chvíli se Lukáš za pomoci spoluhráčů zvedl a odjel na střídačku.

Zhruba minutu na to skončila šance Šimona Račinského v Psohlavcově lapačce. Během následující početní výhody zvonilo po ráně Pavla Kůrky břevno domácí branky. Naprázdno kvůli betonům domácího gólmana vyšel chvíli poté Matyáš Šedivec. Energie však nesmutnila dlouho. O necelou minutu po této šanci rozjásal své spoluhráče Vratislav Švejcar, poté co si v kruhu vyměnil puk s Petrem Tomkem a propálil gólmana k bližší tyčce - 0:5. Po sérii střel energetiků padl další gól v čase 36:03. Pavel Kůrka a Petr Tomek zavezli puk od své branky až do mezikruží, tam však jejich přihrávka neprošla přes bránící hráče. Pavel se pak s pukem stáhl k modré a nahrál do kruhu Janovi Jägerovi, který mu ho chtěl vrátit, ale směr přihrávky změnil jeden z domácích svou bruslí a puk tak skončil v rohu kluziště u Vratislava Švejcara, ten by pálil z velkého úhlu a tak puk poslal zpátky na Pavla Kůrku. Ten se svou parádní dělovkou od trestných lavic skóroval ke vzdálenější tyčce - 0:6.

Do konce třetiny si oba týmy stihly vyzkoušet hru 4 na 4. A tentokrát zvonila branková konstrukce po střele Davida Sedláčka. V poslední minutě třetiny měl napilno Martin Psohlavec. Nejprve na něj u bližší tyčky zkusil vyzrát Ivan Popovych. Po následném vhazování se před brankou ocitl Matěj Bradáč, ale i jeho šanci Martin Psohlavec spálil. Do třetí třetiny si energetici přenesli větší část oslabení. Úvodní vhazování vyhráli hráči Wolves a hned se kolem mantinelu zkoušeli dostat k brance. Nejprve narazili na Petra Tomka a puk si pak přebral David Sedláček. S ním se k brance hnali Petr Tomek a Pavel Kůrka. Kousek od ní si David vyměnil puk s Pavlem a pak ho poslal do části branky, kterou gólman uvolnil přesunem k bližší tyčce - 0:7. Do konce utkání oba týmy ubránily svá oslabení a i si vytvořili zajímavé šance, ale gól už k vidění nebyl.