HC Energie Karlovy Vary

Dorost díky výhře nad Vítkovicemi vede skupinu! Hattrickem přispěl Wardas

Ve své střelecké formě karlovarský dorost pokračoval i v duelu s Vítkovicemi. Energetici šli do vedení už před polovinou první třetiny a svůj náskok postupně navyšovali. Hattrickem k výslednému skóre přispěl Viktor Wardas. Po třech bodech přidali Petr Tomek a Lukáš Slavík. Bodoval také Martin Psohlavec, který si z tripu kromě padesáti dvou zákroků veze i dva body za asistence. Nejen zisk bodů, ale i to že ve svých dvou víkendových zápasech vstřelili jedenáct gólů, vyneslo energetiky na první místo skupiny.
Extraliga dorostu, 8. kolo, so 20.1.2024, Ostrava, Multifunkční hala
HC VÍTKOVICE RIDERA
HC Energie Karlovy Vary
3:6
0:1, 1:2, 2:3
Branky a nahrávky: 32:38 Zatloukal (Svozil, Mareš; 5/4), 45:05 Nazad (Fojtík, Lyčka; 4/5), 59:37 Plško (Nazad, Zachariasz; 5/4) – 08:57 Wardas (Slavík; 5/5), 24:19 Wardas (Čermák; 5/5), 33:05 Tomek (Blažek; 5/5), 47:25 Slavík (Tomek, Psohlavec; 5/4), 53:17 Wardas (Slavík; 5/5), 53:55 Tomek (Blažek; 5/5). Rozhodčí: Kroček – Vojtášek, Cygal. Diváci: 45. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:6, 3:6.
Rozhodčí: Kroček – Vojtášek, Cygal
vyloučení6:5
využití2:1
oslabení1:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci45
HC VÍTKOVICE RIDERA: Skoumal – Fojtík, Szarowski, Zatloukal, Lyčka, Vítek, Drábek – Man, Kisza, Nazad, Svozil, Daněk, Plško, Šebesta, Zachariasz, Mareš.
HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Čermák, Dyk, Bauer, Pelikán, Kůrka, Postl – Wardas, Poizl, Slavík, Michalov, Šedivec, Kožík, Habla, Tomek, Blažek.

Komentář k utkání

Do utkání s Vítkovicemi skočili energetici po hlavě a i když úvodní buly vyšlo lépe domácím, brzy si puk zabrali pro sebe a utábořili se v útočném pásmu. Jako první se na betony Mathiase Skoumala podepsal Šimon Kožík. Ve čtvrté minutě se ve vlastním oslabení dostal do brejku Jakub Habla, ale zakončení mu nevyšlo podle jeho představ. V šesté minutě se na vítkovickou branku vydali Šimon Kožík a Matyáš Šedivec, ale i Matyáš přidal pouze další šrám na Skoumalův beton. Skóre nakonec v deváté minutě otevřel Viktor Wardas, který puk mezi tři tyče nasměroval po přihrávce Lukáše Slavíka. Po polovině třetiny bylo za sekání na Jakuba Kiszu nařízeno trestné střílení. Ujal se ho faulovaný hráč, ale na Martina Psohlavce si nepřišel. Do konce třetiny střelecké pokusy obou týmů nenašly správný cíl a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0 pro Energii.

Ve dvacáté třetí minutě střela Šimona Kožíka opět neprošla přes Skoumalův beton. Náskok energetiků chvilku na to navýšil Viktor Wardas, kterému tentokrát šanci připravil Filip Čermák. V početní výhodě zkoušel na Martina Psohlavce znovu vyzrát Jakub Kisza. Čas svým výletem do pásma pro svůj tým získal Vlastimil Blažek. Po polovině třetiny Kryštof Dyk neprostřelil blok před vítkovickou brankou. V čase 32:38 ke vstřelení kontaktní branky využil početní výhodu Patrik Zatloukal. Po dvaceti sedmi sekundách kombinaci Vlastimila Blažka a Matěje Pelikána zakončil Petr Tomek. Ke konci třetiny zahrozil David Poizl a na druhé straně Martina Psohlavce zaměstnali Maxmiliánové Mareš a Man a také Adam Plško.

Ve čtyřicáté první minutě zapadl po střele Marka Michalova puk do sítě, ale na špatné straně branky. V početní výhodě zkoušel Marko Michalov své štěstí znovu. Tentokrát mu radost z gólu zkazil Skoumalův beton. Před koncem oslabení se Vítkovičtí dostali na dostřel jednoho gólu, který padl trochu kuriózně. Díky bránění došlo k posunu karlovarské branky a energetici očekávali přerušení hry. Jenomže k tomu nedošlo a poté co domácí objeli branku Michael Nazad poslal puk do posunuté branky. Gól byl podle nových pravidel uznán.

V čase 47:25 si však energetici vzali díky přesné střele Lukáše Slavíka vedení zpět. Šanci pro něj připravili Petr Tomek a Martin Psohlavec. Karlovarskému gólmanovi se na tomto tripu bodově dařilo a vrací se z něj s bilancí (0+2). V padesáté čtvrté minutě mohla halou znít Pátá po střele Viktora Wardase, který si díky přihrávce Lukáše Slavíka a své přesné mušce zkompletoval hattrick. Po dvaceti čtyřech sekundách karlovarská střídačka opět jásala díky úspěšné kombinaci Vlastimila Blažka a Petra Tomka - 2:6.

Vítkovičtí se snažili s nepříznivým skóre něco udělat a tak se nastěhovali před karlovarskou branku. Maxmilian Mareš a Adam Plško však nedokázali vykoumat, jak dostat puk za pozorného Martina Psohlavce. Na pokoji nenechali Jakuba Skoumala ani karlovarští střelci. Poslední početní výhodu tohoto duelu ke korekci skóre v čase 59:37 využil Adam Plško. Ani to však energetikům radost z výhry nezkazilo. Zisk plného počtu bodů a střelecká forma vynesly dorostu Energie první místo ve skupině.