HC Energie Karlovy Vary

Dorost nedal nováčkovi šanci! Pilsen Wolves schytali desítku

Také ve třetím utkání sezony dorost Energie ukázal svou ofenzivní sílu a týmu Pilsen Wolves nadělil deset gólů. Nováček soutěže se sice snažil statečně odolávat, ale rozjetí energetici se tak úplně zastavit nedali a inkasovali pouze dvakrát. První hattrick v extralize dorostu si zkompletoval Jakub Kyncl. Po třech zápasech jsou tak karlovarští dorostenci stále stoprocentní.
Extraliga dorostu, 3. kolo, pá 13.9.2024, Karlovy Vary, KV Arena, tréninková plocha
HC Energie Karlovy Vary
HC Pilsen Wolves
10:2
3:0, 4:1, 3:1
Branky a nahrávky: 05:47 Kyncl (Vaníček, Vrzal; 5/5), 13:00 Kůrka (Kváš; 5/5), 14:19 Suchý (Vaníček, Vrzal; 5/5), 37:00 Tomek (Sedláček; 5/5), 37:25 Suchý (Vaníček, Kyncl; 5/5), 37:56 Kyncl (Tomek, Sedláček; 5/4), 38:48 Kváš (Slavík; 5/5), 41:20 Kyncl (Vaníček, Bauer; 5/5), 44:55 Vaníček (Kyncl, Bauer; 5/5), 59:54 Slavík (Horáček; 5/5) – 24:52 Pšenička (Horák; 5/5), 53:45 Blotskyi (Pšenička; 5/5). Rozhodčí: Hlinka – Sýkora, Kýček. Diváci: 53. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Střely na branku: 53:22. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 9:1, 9:2, 10:2.
Rozhodčí: Hlinka – Sýkora, Kýček
vyloučení2:1
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci53
HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Horáček, Hájek, Gombár, Bauer, Kůrka, Vrzal – Slavík, Kyncl, Kváš, Suchý, Švejcar, Sedláček, Michalov, Vaníček, Tomek.
HC Pilsen Wolves: Uhel (40. Hanousek) – Gottwald, Kačmáček, Hanzlík, Brož, Kočárek, Souček, Taylor – Kuchuk, Horák, Blotskyi, Račinský, Bill, Chasák, Robinson, Popovych, Pšenička, Klapáč.

Komentář k utkání

První vzájemný duel začali s pukem na holích hráči týmu Pilsen Wolves. Než se však stihli rozkoukat, tak o něj přišli, aniž by překročili hranici středního pásma. Svůj pobyt v pásmu energetici zužitkovali v šesté minutě díky Jakubovi Kynclovi, který stál na konci kombinace Tomáše Vrzala a Jonáše Vaníčka. Ani v následujících minutách neměl dorost Pilsen Wolves moc prostoru na snížení náskoku. Naopak ve třinácté minutě znovu inkasovali, když těsně před brankou zakončil Pavel Kůrka poté co mu zpoza branky puk naservíroval Michal Kváš - 2:0. No a v čase 14:19 energetici slavili třetí gól. Podepsal se pod něj Josef Suchý, který do branky tečoval střelu Jakuba Kyncla - 3:0. V závěru třetiny musel zpozornět i Martin Psohlavec, kterého asi nejvíc zaměstala střela Kostiantyna Blotskyiho.

Do druhé třetiny vstoupili s pukem na holích karlovarští mladíci a opět čile zaměstnávali Tomáše Uhela. Z gólového manka svého týmu ukrojil Josef Pšenička první kousek v čase 24:52, když se dokázal dostat mezi soupeři ze středního pásma až k brance, kde si obhodil bránícího hráče a z těsné blízkosti zakončil přesně do mezery u tyčky - 3:1. Vstřelená branka jeho spoluhráče nakopla a na ledě to ožilo. Chvíli poté měli výbornou šanci energetici, kteří vzápětí málem inkasovali z podobné situace jako poprvé. Akci Vlků narušil Jiří Gombár, a tak Josef Pšenička nestřílel z úplně ideální pozice a úspěch neměla ani následná dorážka. Následovala pasáž, kdy bylo k vidění několik šancí, ale na gól se čekalo až do třicáté sedmé minuty.

Ale pak to doslova začalo lítat. Nejprve v čase 37:00 parádně zakončil Petr Tomek, který si před brankou vyměnil puk s Davidem Sedláčkem - 4:1. V čase 37:25 rozjásal karlovarskou střídačku Josef Suchý k němuž puk doputoval po ose Kyncl - Vaníček přesně před soupeřovu branku, kde karlovarský útočník nezaváhal ani vteřinku a stihl zakončit těsně do protipohybu hostujícího gólmana - 5:1. No a v čase 37:56 si nejprve Jakub Kyncl vyměnil v mezikruží puk s Jonášem Vaníčkem, který ho předal Petrovi Tomkovi. Karlovarský kapitán se kousek od modré opřel do puku a jeho střelu pak do branky tečoval Jakub Kync - 6:1. V čase 38:48 se energetici radovali znovu. Matěj Bauer nejprve u mantinelu odstavil jednoho ze soupeřů. Puk se nakonec dostal do hloučku v němž byl kromě něj i Lukáš Slavík a soupeře pak zastupoval David Horák. Kotouč vyplaval u Michala Kváše, který z vrcholu kruhu propálil hostujícího gólmana nad lapačkou - 7:1.

Poslední třetinu hájil branku týmu Pilsen Wolves Ondřej Hanousek. Ten ze své sítě lovil puk v čase 41:20. Už předtím energetici vzali své soupeře pod zámek. Během něj betony hostujícího gólmana nastřelil Tomáš Vrzal. Vlci se sice po nějaké době uvolnili, ale jenom na chvilku. Akci Filipa Klapáče a nejspíše Josefa Pšeničky v zárodku stopl Lukáš Hájek. Získaný puk pak Jonáš Vaníček předal Josefu Suchému, který ho mezi dvěma soupeři poslal osamocenému Jakubovi Kynclovi. Ten si vzal na mušku bližší tyčku a zkompletoval si tak první hattrick v extralize dorostu - 8:1. Zhruba minutu na to měli zajímavou šanci Jiří Gombár a Petr Tomek. Gól nakonec dorost Energie slavil ve čtyřicáté páté minutě díky kombinaci Matěje Bauera, Jakuba Kyncla a Jonáše Vaníčka - 9:1.

Po střeleckých pokusech z nichž některé maličko přidělaly oběma golmanům vrásky na čele, se tým Pilsen Wolves radoval z dalšího gólu. Postaral se o něj Kostiantyn Blotskyi, kterému zpoza branky nahrál Josef Pšenička - 9:2. Následný nápor Energie hostující hráči obětavě tlumili a plné ruce práce měl i Ondřej Hanousek. Toho nakonec energetici donutili ke kapitulaci ještě jednou. Desátý gól Energie padl v čase 59:54. Vojtěch Horáček na modré zachytil puk, se kterým si sjel do protějšího kruhu odkud ho poslal Lukáši Slavíkovi, který nedal střelou pod víko Ondřeji Hanouskovi šanci - 10:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

Do zápasu jsme vstoupili připraveni a podařilo se nám rychle odskočit. Byla tam taková pasáž, kdy jsme si mysleli, že je hotovo a soupeř toho hned využil a snížil na rozdíl dvou branek. Nám se pak podařilo během pár minut dát rychlé góly, které o zápasu rozhodly. Jsme rádi za tři body a musíme zápas hodit za hlavu a připravit se na zítra.

Petr Jonák (Pilsen Wolves):

Soupeř nám ukázal svoji ofenzivní sílu a to jaký má výborný tým. Pro nás jako pro nováčka soutěže to byla vysoká škola. Máme se co učit, abychom se v soutěži zlepšovali. Když bych to shrnul, tak jsme hráli deset patnáct minut zápasu a my se potřebujeme naučit hrát šedesát.