HC Energie Karlovy Vary

Dorost udolal Pardubice, v nájezdech rozhodl Tomek

Karlovarská Energie vedla proti Pardubicím po druhé třetině o dva góly. Poté však přišla smolná třetí perioda, kde pardubické Dynamo nastřílelo tři góly a zápas dospěl do prodloužení, ze kterého vítěz nevzešel. Rozhodly až nájezdy, ve kterých se trefil Petr Tomek a zařídil Energii druhý bod.
Extraliga dorostu, 3. kolo, pá 5.1.2024, Karlovy Vary, KV Arena, tréninková plocha
HC Energie Karlovy Vary
HC Dynamo Pardubice
5:4sn
1:1, 2:0, 1:3 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 18:28 Blažek (Tomek; 4/4), 25:20 Slavík (Wardas; 5/5), 39:43 Slavík (Wardas; 5/5), 58:39 Tomek (Sedláček, Blažek; 5/5), rozh. náj. Tomek – 13:26 Novák (Mikeska; 5/5), 52:46 Rolinek (Vápeník; 5/4), 53:47 Macek (Rolinek; 5/5), 58:15 Vápeník (Macek; 5/5). Rozhodčí: Hlinka – Kokrment, Bertlík. Diváci: 55. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Střely na branku: 44:49. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 4:4.
Rozhodčí: Hlinka – Kokrment, Bertlík
vyloučení6:7
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci55
HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Čermák, Dyk, Magner, Jílek, Postl, Bednář – Wardas, Šilhan, Sedláček, Slavík, Michalov, Šedivec, Habla, Tomek, Blažek.
HC Dynamo Pardubice: Veřmiřovský – Vápeník, Novosad, Jansa, Šurc, Řehořek, Jaroš, Řivnáč – Rolinek, Novák, Ryšavý, Mikeska, Úlehla, Krčál, Lempach, Korec, Macek.

Komentář k utkání

Úvodní třetina přinesla velmi vyrovnanou hru. K první střele se hned v první minutě dostal Vojtěch Dyk, který nedokázal prostřelit hostujícího gólmana. Na druhé straně se snažil odpovědět Lukáš Korec, který neprostřelil od modré čáry domácího Martina Psohlavce. Skóre zápasu otevřel Matěj Novák, který si zpracoval střelu zpoza branky od Martina Mikesky a prostřelil domácího gólmana - 0:1. Domácí nečekali dlouho a snažili se odpovědět, v oslabení vyhrál buly Tomek, ten našel Vlastimila Blažka, který střílel téměř do prázdné branky -1:1.

Druhá perioda patřila Karlovým Varům, Dynamo se téměř nedostalo ke střele. Hned tři šance měl Marek Jílek, který se pokusil Veřmiřovského několikrát prostřelit od modré čáry, hostující gólman si však s každou střelou poradil. V dobré situaci se ocitl Tomek, který pálil z mezikruží, střela skončila v lapače pardubického brankáře. Do vedení Energii poslal Lukáš Slavík, po nahrávce Wardase - 2:1. Téměř stejná situace se opakovala ke konci třetiny, kdy navyšoval opět Slavík, po nahrávce Wardase - 3:1.

Třetí třetina byla velmi rychlá, Dynamu se podařilo dát dva rychlé góly a srovnat tak stav zápasu. O branky se postarali Vít Macek, a Tomáš Rolinek - 3:3. Pardubičtí se následně dostali do vedení, po střele Teodora Vápeníka - 3:4. Karlovy Vary se nevzdaly a dorovnaly také, zasloužil se o to Petr Tomek,, který vymíchal gólmana a poslal tak zápas do prodloužení - 4:4.

O vítězi nerozhodly ani nastavené minuty, ve kterých si zahrálo Dynamo ve čtyřech. Blízko gólu byl Teodor Vápeník, který nedorazil skákající puk do Psohlavcovy branky. Zápas rozhodl v nájezdech Petr Tomek. Druhý bod bere karlovarská Energie, která za sebou v tabulce nechává pardubické Dynamo.