HC Energie Karlovy Vary

Junioři Tygry nezkrotili a z tripu si vezou bod

Junioři nevyzráli na rozjeté Tygry a všechny body tak zůstaly pod Ještědem. Šanci na reparát mají energetici v následujícím týdnu, kdy se představí opět na domácím ledě. Nejprve je čeká Západočeské derby a v sobotu pak budou hostit juniory týmu Banes Motor České Budějovice.
DHL Extraliga juniorů, 5. kolo, so 14.9.2024, Liberec, Home Credit Arena
Bílí Tygři Liberec
HC Energie Karlovy Vary
5:2
1:0, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 15:33 Pérez Lisa (Galvas, Křížek; 5/5), 28:56 Křížek (Hois, Průšek; 5/4), 31:26 Saxa (Jansa, Prokůpek; 5/5), 42:43 Pérez Lisa (Galvas, Handl; 5/4), 59:01 Handl (Galvas, Pérez Lisa; 4/5) – 21:30 Varvařovský (Adámek, Suchan; 5/4), 54:54 Dorot (Pelikán, Adámek; 5/4). Rozhodčí: Valda, Domský – Juránek, Obr. Diváci: 62. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Rozhodčí: Valda, Domský – Juránek, Obr
vyloučení5:7
využití2:2
oslabení1:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci62
Bílí Tygři Liberec: Hambálek – Pilíšek, Macháček, Průšek, Galvas, Ehrenberger, Jarabko, Seidl – Šťástka, Hois, Kratochvíl, Bajer, Křížek, Prokůpek, Saxa, Handl, Jansa, Stahoň, Rozsíval, Pérez Lisa.
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Holejšovský, Anton, Pelikán, Zachariáš, Postl, Dorot, Dyk – Šilhan, Langmeier, Poizl, Pastor, Suchan, Vojáček, Steklý, Adámek, Varvařovský, Šmajda, Váňa, Janata.

Komentář k utkání

Svůj první trip zakončili junioři v Liberci. Tam se jim dařilo držet Tygry na uzdě až do šestnácté minuty, kdy skóroval Jaromír Pérez. Stejně jako v loňské sezoně to mezi oběma týmy poměrně dost jiskřilo a živo bylo i na trestných lavicích. A právě v početní výhodě skóre v úvodu druhé třetiny srovnal David Varvařovský. Jenomže početní výhodou nepohrdli ani liberečtí junioři a krátce před polovinou třetiny si v té své vzal Patrik Křížek vedení zpět. Pár sekund po dalším oslabení inkasovali karlovarští mladíci díky Markusi Saxovi potřetí.

Energetici odpověď až do sirény nenašli a tak se do poslední části utkání vstupovalo za stavu 3:1. To změnil Jaromír Pérez, když čtvrtý gól Liberce vstřelil opět v přesilovce. Naději energetikům rovněž v početní výhodě vrátil Ondřej Dorot - 4:2.

Necelé tři minuty před koncem zápasu zůstal Michal Oršulák na střídačce a naši junioři se snažili zvrátit výsledek utkání. V tom jim mohla pomoci početní výhoda. Jenomže po vhazování poslal puk přes celé kluziště Tomáš Galvas. Jeho práci nakonec dokončil Radim Handl, který byl u puku nejrychleji a tak zhatil naděje Energie na zisk bodů - 5:2.

Junioři navíc během utkání přišli o Jakuba Antona, který byl zraněn po střetu s jedním ze soupeřů před vlastní brankou. Před koncem první třetiny pak po naražení na mantinel nedohrál Matyáš Váňa.