HC Energie Karlovy Vary

Junioři doma nestačili na Vítkovice

Junioři potřebují body nutně jako sůl a pokusili se je získat doma s Vítkovicemi. Úvodní dějství Energetikům ale vůbec nevyšlo. Skóre otevřel Šimon Fašner, tentýž hráč skóroval podruhé vteřinu před koncem úvodního dějství. Ve druhé třetině se Energii podařilo snížit zásluhou Davida Varvařovského. Ve třetí třetině se jim dokonce podařilo vyrovnat díky Ondřeji Postlovi. Pak přišel, ale zbytečný faul v útočném pásmu a Vítkovice tři minuty před koncem zápasu překlopily vedení zpět na svou stranu.
DHL Extraliga juniorů, 11. kolo, so 5.10.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
HC VÍTKOVICE RIDERA
2:4
0:2, 1:0, 1:2
Branky a nahrávky: 36:07 Varvařovský (Váňa, Janata; 5/5), 46:23 Postl (Váňa, Janata; 5/5) – 16:01 Fasner (Žídek, Glas; 5/4), 19:59 Fasner (Žídek, Glas; 5/5), 57:49 Přibyl (Bialy, Glas; 5/4), 59:59 Štiak (Přibyl; 5/5). Rozhodčí: Valenta, Turhobr – Malý, Deja. Diváci: 65. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:2. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.
Rozhodčí: Valenta, Turhobr – Malý, Deja
vyloučení5:1
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci65
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Holejšovský, Anton, Pelikán, Zachariáš, Dyk, Postl – Váňa, Hájek, Rustamkhonov, Dobřemysl, Pastor, Suchan, Vojáček, Steklý, Varvařovský, Šilhan, Janata, Langmeier.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Smolka – Man, Glos, Drábek, Bialy, Zvejška, Čuba – Douda, Muroň, Přibyl, Kovalčík, Glas, Pavelec, Milata, Fasner, Tobola, Žídek, Fojtík, Štiak.

Komentář k utkání

O úvodní gólovou šanci se postaral Vojtěch Steklý, ale výborným zákrokem se blýskl Šmolka. Energetici doplatili na svou nedisciplinovanost a nabídli několik přesilových her soupeři. A třetí přesilovou hru již využili. Šimon Fašner si sjel do mezikruží, kam mu přesně nahrál Matěj Žídek - 0:1. Energetici mohli v čase 18:07 vyrovnat, když se Matěj Zachariáš dostal až před Šmolku, ale nedokázal přehodit jeho beton. Už se zdálo, že první třetina bude končit stavem 0:1 pro hosty, ale v čase 19:59 nechala karlovarská obrana zcela osamoceného Šimona Fašnera, který skóroval dnes podruhé a poslal Vítkovice do dvougólového vedení 0:2.

Energetici načali druhou třetinu aktivně, protože prohrávali o dvě branky, a tak chtěli gólové manko stáhnout. Málem se to povedlo Petru Vojáčkovi, který těsně minul horní růžek Šmolkovy branky. V čase 33:37 nahazoval na branku Matyáš Váňa a kotouč skončil na pravé tyčce. O tři minuty později už se Energetici mohli radovat ze snižující branky. Matyáš Váňa vyslal crossovou nahrávku na Davida Varvařovského a ten dokázal prostřelit Jakuba Šmolku - 1:2. Za dvě minuty mohlo být srovnáno Radek Janata s Davidem Varvařovským ujížděli v přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný vystřelil, jeho střelu však Šmolka vyrazil. Dále už se nic zásadního nestalo a po 40 minutách platí skóre 1:2.

Karlovarští od začátku třetího dějství dominovali a Vítkovice nepustili téměř deset minut k žádné velké šanci. Nejdříve David Varvařovský projel celé hřiště, až za hostující branku, kterou objel a už zasouval kotouč do odkryté branky, ale na poslední chvíli mu kotouč sjel z čepele. V čase 46:23 se Energetikům podařilo vyrovnat. Puk na branku nahodil Ondřej Postl a kotouč zapadl až za záda Jakuba Šmolky - 2:2. Zdálo se že utkání doputuje až do prodloužení, jenže v čase 57:49 dokázal využít přesilovou hru Vítkovic Matěj Přibyl a posunul tak Vítkovice zpět do vedení - 2:3. Vteřinu před koncem zápasu pečetil výhru Vítkovic zásahem do prázdné branky Matěj Štiak - 2:4.