HC Energie Karlovy Vary

Konečně výhra! Energie srazila v divokém zápase Kometu

Skóre hektického zápasu s Kometou otevřel v osmé minutě Tomáš Marcinko. Energetici dokázali za minutu srovnat zásluhou Vojtěcha Čihaře. Druhá třetina byla na góly bohatší. Energie posunul do vedení v přesilové hře Ondřej Beránek. Za hosty se trefil Marek Ďaloga a Dvacet tři vteřin před koncem druhé třetiny vrátil vedení Energii Filip Koffer. Ve třetí třetině dokázala Kometa vyrovnat zásluhou Jakuba Fleka, poté si Energie vzala své vedení zpět, ale Kometa opět dokázala vyrovnat, na řadě tak bylo prodloužení. V něm Energii vystřelil vítězství Vít Jiskra.
Tipsport extraliga, 8. kolo, pá 4.10.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
HC Kometa Brno
5:4p
1:1, 2:1, 1:2 – 1:0
Branky a nahrávky: 09:19 Čihař (Černoch, Beránek; 5/5), 22:52 Beránek (Černoch, Reunanen; 5/4), 39:36 Reunanen (Procházka, Redlich; 5/5), 47:17 Beránek (Mamčics, Plutnar; 5/5), 62:57 Jiskra (Gríger, Reunanen; 3/3) – 08:08 Marcinko (Beaudin; 5/5), 24:53 Ďaloga (Pospíšil, Marcinko; 5/5), 45:58 Flek (Pospíšil; 5/5), 55:44 Ďaloga (Pospíšil, Marcinko; 5/5). Rozhodčí: Hribik, Šindel – Ondráček, Štěpánek. Diváci: 4233. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 38:26 (7:6, 18:5, 10:14). Zblokované střely: 15:19. Hity: 6:4. Vhazování: 26:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Rozhodčí: Hribik, Šindel – Ondráček, Štěpánek
vyloučení1:3
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku38:26
zblokované střely15:19
hity6:4
vhazování26:28
diváci4233
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Reunanen, Mikyska, Jaks, Moravec, Mamčics, Plutnar, Rulík – Čihař, Černoch, Beránek – Jiskra, Gríger, Procházka – Sapoušek, Salsten, Kofroň – Redlich, Šír, Koffer.
HC Kometa Brno: Postava – Beaudin, Ščotka, Švrček, Ďaloga, Gulaši, Bartejs, Němec – Zohorna, Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko, Zbořil – Zaťovič, Kos, Rachůnek – Říčka, Kollár, Konečný – Jedlička.

Komentář k utkání

První větší šanci v zápase si připsali hokejisté Komety. Konkrétně Martin Zaťovič, který po přihrávce Tomáše Rachůnka těsně minul pravou tyč Frodlovy branky. Brno bylo ze začátku zápasu aktivnější a v čase 8:08 přesně zamířil Tomáš Marcinko - 0:1. Hned za minutu bylo srovnáno a postaral se o to svým premiérovým extraligovým gólem Vojtěch Čihař, když prostřelil Postavu mezi betony - 1:1. Energetiky mohl do vedení posunout Ondřej Procházka, který si krásně obhodil jednoho z obránců. V cestě mu ale stál Postavův beton. Hned vzápětí měla Energie štěstí. Po střela Lukáše Cingela Frodlovi propadl kotouč, který putoval za brankovou čáru, ale karlovarský gólman dokázal kotouč včas zachytit. Dvě minuty před koncem první třetiny se Energetikům naskytla přesilová hra. Paradoxně největší šanci v ni měla ale Kometa, tváří v tvář Frodlovi ujížděl Hynek Zohorna, ale karlovarský gólman ho skvěle vybruslil. Dále se už nic nestalo a do kabin se šlo za stavu 1:1.

V úvodu druhé třetiny měli Energetici k dispozici další přesilovou hru. Tu tentokrát dokázali využít. Odražený kotouč si nejrychleji našel Ondřej Beránek, který z backhandu prostřelil Postavu na vyrážečku - 2:1. V čase 24:53 dokázala Kometa srovnat. Střelu Marka Ďalogy nedokázal Frodl v lapačce udržet a kotouč se dostal do sítě - 2:2. Ve dvanácté minutě druhé třetiny se Kometě naskytla příležitost přesilové hry. A opět paradoxně v ní měl největší šanci tým, který hrál v oslabení. Ondřej Beránek ujížděl na Postavu, ale mezi betony ho překonat nedokázal. Velkou příležitost měl tři minuty před koncem druhé třetiny Ondřej Procházka, kterému před branku adresoval nahrávku Dávid Gríger, ovšem postava dokázal proti Procházkovi dvakrát zakročit. Dvacet tři vteřin před koncem druhé třetiny šli Karlovarští do vedení. Nahození Tarma Reunanena tečoval před Postavou Filip Koffer - 3:2.

V úvodu třetí dvacetiminutovky sebral Michal Postava nádherným semaforem gólovku Vítu Jiskrovi. Ihned po buly se Tomáš Bartejs z levé strany protlačil až do těsné blízkosti Dominika Frodla a ten znovu pomohl svému týmu dalším přesným zákrokem. Kometa se dočkala v čase 45:58 vyrovnání. Přečíslení dva na jednoho využil Jakub Flek. Energie se nechtěla smířit s nerozhodným stavem. V čase 47:17 Ondřej Beránek předvedl svůj důraz na brankovišti a dostal puk za Postavu - 4:3 a poslal Energetiky zpět do vedení, gól ještě musel potvrdit videorozhodčí. Následnou přesilovou hru Energie využít nedokázala. Martin Zaťovič měl na hokejce vyrovnání, ale dobrý reflexivní zákrok předvedl Dominik Frodl. Kometa přeci jen vyrovnala. V čase 55:44 při samostatném úniku prostřelil Frodla Marek Ďaloga. - 4:4 a muselo tak rozhodnout prodloužení.

První větší šanci v prodloužení měl Vít Jiskra, jeho pokus Postava vyrazil hřbetem vyrážečky. Druhý pokus už byl úspěšný! Dávid Gríger adresoval přihrávku do předbrankového prostoru a kotouč se šťastně odrazil právě od Víta Jiskry - 5:4.

Ohlasy trenérů

David Moravec (HC Energie Karlovy Vary): Jsme samozřejmě za výhru velmi rádi a štěstí se přiklonilo na naší stranu ve smyslu odražených puků a dorážení, že jsme projevili zarputilost a boj do pásma a hlavně na tzv. malém vápně. Určitě se musíme přiklonit k tomu, že ta druhá třetina byla hodně nahoru, chvíli jsme byli lepší my, pak nás soupeř zavřel a nebyli jsme schopni ten puk posunout do bezpečí, ať už ve střední zóně, nebo na jejich modrou čáru, motali jsme se tam, pak nám tam propadla jedna střela, to se občas stává. Střety s týmy, které se perou se standardním výkonem, hodně se to přelívá nahoru, dolů, jsou tam propady, ale zopakuji to ještě jednou jsme rádi za výsledek a bereme každý bod. Body potřebujeme sbírat postupně a věřím, že se od toho odrazíme.

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): Myslím si, že první třetina byla vyrovnaná i skóre tomu odpovídalo. Ve druhé třetině měli domácí pár pasáží, kdy nás zamkli v pásmu a šlo tam hodně střel. Dvě situace využili, já si myslím, že v té druhé třetině jsme taky měli ty návštěvy v obranném pásmu soupeře, ale bohužel tam střelba byla minimálně. To, co vypustil Ďaloga, tak skončilo gólem, ten třetí gól nebyl příjemný do kabiny. Ve třetí třetině jsme si k tomu něco řekli, chtěli jsme hodně střílet, chtěli být aktivní, myslím si, že se nám to povedlo. Bohužel jsme pak dostali gól na 4:3, ale pak díky další akci jsme srovnali a ten zápas došel do prodloužení a v něm byli šťastnější domácí.

Fotogalerie

Související články