HC Energie Karlovy Vary

Osm gólů vyneslo dorostu druhý bod v sérii!

Ve druhém čtvrtfinálovém duelu se nemuselo na branku čekat dlouho a nakonec jich k vidění bylo jedenáct. Pod osm z nich se podepsali střelci Energie. Díky týmovému výkonu a výbornému Michalovi Oršulákovi v brance se čtvrtfinálová série stěhuje do Vítkovic za stavu 2:0.
Extraliga dorostu, ČF2, út 19.3.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
HC VÍTKOVICE RIDERA
8:3
2:1, 4:0, 2:2
Branky a nahrávky: 03:10 Slavík (Šilhan, Wardas; 5/5), 08:07 Tomek (Gombár, Blažek; 5/5), 24:59 Kváš (Blažek; 5/5), 30:40 Kváš (Dyk, Pelikán; 5/5), 35:25 Blažek (Čermák, Poizl; 5/5), 38:13 Dyk (Wardas; 5/4), 47:46 Poizl (Tomek, Kyncl; 5/5), 59:43 Poizl (Kváš, Slavík; 5/4) – 17:25 Drábek (Hofman, Zachariasz; 5/5), 41:49 Mareš (Fasner, Fojtík; 5/5), 54:16 Daněk (Mareš, Fasner; 5/5). Rozhodčí: Hlinka, Čamra – Janíček, Janíček. Diváci: 148. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Střely na branku: 45:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3, 8:3.
Rozhodčí: Hlinka, Čamra – Janíček, Janíček
vyloučení3:3
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci148
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Čermák, Dyk, Pelikán, Kůrka, Vrzal, Gombár – Kyncl, Blažek, Kváš, Sedláček, Wardas, Šilhan, Poizl, Slavík, Tomek.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Varga – Fojtík, Szarowski, Zatloukal, Lyčka, Kisza, Drábek, Vítek – Hofman, Fasner, Mareš, Svozil, Daněk, Douda, Zachariasz, Man.

Komentář k utkání

Už v první minutě zaměstnali Sebastiana Vargu nejprve Petr Tomek a chvíli po něm Vlastimil Blažek. Poté, co do pásma vyrazili Vítkovičtí, skončil Marek Hofman na ledě u mantinelu. Po ošetření opustil led v doprovodu zdravotníka. Krátce na to musel Michal Oršulák krotit střelu Šimona Fasnera. Neuplynula ani minuta a z gólu se radovali energetici. Lukáš Slavík s pukem na holi předvedl v mezikruží pěknou otočku, nechal všechny za zády a tváří v tvář nedal Sebastianovi Vargovi šanci - 1:0. Poté, co se hra poměrně rychle otáčela mezi pásmy, udeřili energetici v deváté minutě znovu. Jiří Gombár svou přihrávkou přišpendlil puk přesně na hůl Petra Tomka, který si kousek sjel a trefil odkrytou část branky u vzdálenější tyčky.- 2:0.

V desáté minutě na Oršulákův beton narazil Adam Daněk. Ve Vargově lapačce na oplátku skončila střela Matěje Pelikána. Na dostřel se vítkovičtí mladíci dostali v osmnácté minutě, kdy před Alexem Drábkem nad kruhy vyplaval puk. Vítkovický útočník napoprvé promáchl, ale podruhé už mu střela vyšla a puk zaplul pod víko karlovarské branky - 2:1. Srovnat mohl o pár sekund později Olaf Zachariasz. Tomu se však do cesty postavil Oršulákův beton a karlovarský gólman ustál i následné dorážky. V úvodu druhé třetiny neměl Michal Oršulák moc času na rozkoukání a hned čelil snahám Vítkovických o srovnání. Dobře k němu měl nakročeno Ladislav Svozil, ale ze souboje vyšel lépe gólman Energie, který si poradil i s dalšími akcemi Vítkovic.

Ve dvacáté páté minutě byl Vlastimil Blažek v kruhu obklíčen třemi soupeři a proto přihrál do mezikruží na Michala Kváše, který bez rozmýšlení trefil mezeru mezi tyčkou a gólmanem - 3:1. V následujících minutách čelil Michal Oršulák několika brejkům, přičemž po jednom z nich na něj letěla kromě puku i hokejka. Na hrudi karlovarského gólmana skončila v polovině utkání střela Maxmiliana Mareše. V čase 30:40 dostal Michal Kváš k mantinelu nabito od Kryštofa Dyka, protáhl se mezi třemi soupeři poslal puk pod břevno - 4:1. Chvíli na to duněl Vargův beton po střele Matěje Pelikána. A v náručí Michala Oršuláka skončila střela Olafa Zachariasze. Ve třicáté šesté minutě poslal z vlastního pásma dlouhou přihrávku Filip Čermák až k útočné modré, kde se puk dostal k Davidovi Poizlovi, který ho předal za sebe Vlastimilovi Blažkovi a ten z mezikruží vymetl roh vítkovické branky - 5:1.

Náskok Energie mohl snížit Patrik Zatloukal, který svou dělovkou prostřelil blok před brankou, ale na Oršulákovy betony byl krátký. Šestá branka Energie padla pár sekund před vypršením početní výhody, kdy po přihrávce Viktora Wardase trefil mezírku mezi Vargovými betony Kryštof Dyk. V závěru třetiny musel Michal Oršulák hasit brejky Maxmiliána Mana.

Snížení se Vítkovičtí dočkali v úvodu třetí třetiny, Maxmilian Mareš využil toho, že se Michal Oršulák po sérii zákroků nestihl přesunout a puk zametl do odkryté části branky - 6:2. Z přečíslení tři na jednoho vytěžili energetici sedmou branku. Kdy se před vítkovickou klecí do trojúhelníkové formace rozestavili Jakub Kyncl, Petr Tomek a Pavel Kůrka, kteří si mezi sebou s pukem svižně pinkali, čímž si rozhýbali gólmana a Pavel Kůrka puk zametl do uvolněné části branky - 7:2. V čase 48:14 skončil puk po střele Alexe Drábka v Oršulákově lapačce.

V padesáté páté minutě se Vítkovičtí radovali z gólu poté, co po přihrávce zpoza branky puk mezi tyčkou a bruslí Michala Oršuláka do branky dostal Adam Daněk - 7:3. V závěru třetiny se Vítkovičtí snažili najít skulinku v karlovarské brance. Nakonec se z gólu opět radovali energetici, kteří sedmnáct sekund před koncem utkání využili početní výhodu. Po kombinaci Lukáše Slavíka a Michala Kváše došlo před vítkovickou brankou k závaru. Puk nakonec skončil na hokejce Davida Poizla, který byl posledním střelcem zápasu - 8:3.

Související články