HC Energie Karlovy Vary

Osmáci nedali Mosteckým Lvům šanci a do sezony vkročili vítězně

Také osmáci se už dočkali prvního ostrého zápasu nové sezony. Na svém ledě přivítali Mostecké Lvy. Po vyrovnané první třetině energetici navyšovali svůj náskok až se nakonec skóre zastavilo na 12:4 a všechny body tak zůstali v Karlových Varech.
Liga starších žáků "A", 1. kolo, ne 29.9.2024, Karlovy Vary, KV Arena, tréninková plocha
HC Energie Karlovy Vary
MOSTEČTÍ LVI
12:4
1:1, 7:2, 4:1
Rozhodčí: Vondráček – Polák, Helecz
diváci69

Komentář k utkání

I když si energetici vytvářeli zajímavé šance, tak do vedení šli jako první mostečtí hráči, když v čase 11:22 uspěl Kryštof Trpka. Srovnání se naši mladíci dočkali v čase 15:15, kdy kousek od modré dostal puk na hůl Štěpán Heller, který ho z otočky poslal před branku, kde Jakub Veselý vystihl ten správný moment než gólman hostů sklapl betony - 1:1. Šance energetiků dostat se do vedení likvidoval Šimon Máslo, v jednu chvíli mu však zatrnulo, protože i když střelu Milana Topolančina vyrazil, tak se chvíli za sebe nejistě ohlížel, jestli přece jenom puk neprošel do branky. V tuto chvíli sice nebezpečí zažehnal, ale Michal Topolančin si pro gól došel v čase 21:17.

Ještě předtím bylo v čase 19:09 nařízeno trestné střílení ve prospěch Energie. Ujal se ho Lukáš Bláha, který měl dobře nakročeno, ale těsně předtím než stihl najít mezeru mezi betony mu Šimon Máslo puk svou holí vypíchl. Vraťme se ale zpět ke druhému gólu karlovarských osmáků. Po šermované o puk v pásmu Mostu ho nakonec v závaru před brankou zkoušeli, po přihrávce od Michala Topolančina, za brankovou čáru dostat Jan Kýna a Jakub Veselý. Když to vypadalo, že mostecký gólman situaci zvládl a sklapl betony včas tak se najednou puk objevil v brance, kam ho procpal Michal - 2:1.

Ve dvacáté třetí minutě vybojoval Matěj Cozma u mantinelu kotouč a zpoza branky ho poslal před ní, kde stál Max Kalčík. Do přihrávky však vložil svou hůl jeden ze soupeřů a tak ji tečoval až k modré. Tam se do puku opřel Jiří Cédl a jeho střela prošla pod Máslovými betony těsně před tím než je stihl přitisknout k ledu - 3:1. V patnácté minutě pálil zhruba z prostoru nad kruhy Josef Šlár, ale tentokrát Šimon Máslo sklapl betony včas. O dorážku se pokoušel Max Kalčík, ale jeden z obránců se do něj pustil. Rozhodčí vše nakonec vyřešili domluvou. Jako sebrat dítěti bonbón byl čtvrtý gól Energie. Jan Kýna se protáhl kolem mantinelu do pásma a ustál i výpad jednoho ze Lvů, který ho chtěl přišpendlit k mantinelu. Těsně u bližší tyčky, kterou si mostecký gólman pokryl Honza předal puk na druhou stranu kde na Michala Topolančina zírala prázdná branka - 4:1.

V polovině utkání puk který byl na cestě z pásma zastavil Lukáš Hoško a předal ho Janovi Kýnovi, ten se s ním vydal k brance. Kousek od modré ho poslal za sebe Michalovi Topolančinovi a ještě mu hitem z cesty odklidil jednoho ze soupeřů. Michal poslal parádní dělovku do odkryté části branky - 5:1. Ani Kryštof Hostek se ve své brance nenudil. Ke kapitulaci ho nakonec donutil v čase 30:27 Daniel Elznic, který využil početní výhodu - 5:2. Čtyř gólové vedení si také v přesilovce vzali energetici zpět ve třicáté čtvrté minutě. Nejprve Kryštof Hostek ve své lapačce schoval šanci Petra Bertla. Hra se pak otočila a poté co si energetici vybojovali puk pálil z poměrně ostrého úhlu pod víko Mikuláš Gregor - 6:2.

Zhruba ve třicáté páté minutě bylo před karlovarskou brankou pěkně živo. Puk nakonec doputoval k Oliverovi Slačíkovi, který zkusil nahození z mezikruží, ale lapačka Kryštofa Hostka byla na svém místě. Karlovarští mladíci ustáli i další nápor Lvů a poté co se k němu dostal odražený puk vyrazil do akce Jiří Cédl. Ten se protáhl mezi soupeři a uháněl k brance. Hostující gólman si sice bližší tyčku pohlídal, ale Jiří poslal puk za jeho záda k té vzdálenější - 7:2. Poté co se hra držela před mosteckou brankou se nakonec puk dostal k Janovi Starému a Matěji Grosovi. Právě Matěj ho poslal na karlovarskou branku. Střela však neměla potřebnou razanci a navíc Kryštof Hostek si proti ní vyjel až do mezikruží a odklonil puk k mantinelu Michalovi Topolančinovi. Ten ho zavezl za branku hostů a zpoza ní nahrál Janu Kýnovi, který našel mezeru u tyčky - 8:2. Karlovarský gólman si tak u tohoto gólu připsal asistenci.

Ve třicáté osmé minutě bylo opět před brankou Energie hodně veselo, ale Karlovarští tlak svých hostů ustáli a po chvíli se hnali opět do útoku. Na puk se však dostali Mostečtí a Daniel Elznic vyrazil do brejku, ten mu kousek od branky stopli rozhodčí kvůli ofsajdu. Tento verdik vyvolal rozhořčení na střídačce hostů a zklamaní byli i hráči na ledě. Ve třicáté deváté minutě pálil Daniel Elznic, ale jeho střela sjela po betonech na druhou stranu branky, kde stál Jan Starý, který puk poslal do sítě - 8:3. Devátý gól Energie padl v čase 41:23 a dalo by se říct, že skoro společnými silami přes závar u branky puk za brankovou čáru propasírovali Jakub Veselý a Michal Topolančin - 9:4.

O pár sekund později se po vhazování za pukem vydali Michal Topolančin a Jan Kýna, kteří svou parádní kombinací těsně před brankou nedali šanci bránícímu hráči a ani gólmanovi - 10:3. Do poloviny třetí třetiny udeřili energetici ještě dvakrát. Nejprve v čase 48:51 Josef Šlár zastavil vyhozený puk a kousek od modré si vzal na mušku odkrytou část branky, jenomže gólman Lvů se stihl přesunout. Puk mu však vypadl a jeden z jeho spoluhráčů ho chtěl vymést do bezpečí, jenže ho nahrál přímo Jiřímu Cédlovi, který ho poslal mezi betony do branky - 11:3. Poslední gól Energie padl v čase 50:04 během přesilové hry energetiků. Jeden z bránících hráčů před brankou vyrazil puk pouze na hůl Jana Kýny, který ho obratem poslal na branku. Tam se od betonu Šimona Másla odrazil před odkrytou část jeho svatyně, kde nezaváhal Jakub Veselý. Na konečný stav 12:4 upravil skóre Tadeáš Rovenský v padesáté čtvrté minutě.

Fotogalerie