HC Energie Karlovy Vary

Přestřelka s Motorem pro dorost!

Diváci, kteří zavítali do tréninkové haly na první utkání extraligy dorostu vůbec nelitovali. Během prvních dvou třetin padlo jedenáct gólů. K vidění byl i hattrick, který si v týmu Motoru zkompletoval Dominik Koníř. O fous pak utekl Davidovi Sedláčkovi, který skóroval dvakrát. I když ve třetí třetině nepadl ani jeden gól, tak nuda u ní rozhodně nebyla. O gól šťastnější byli nakonec svěřenci Tomáše Andryse, kteří si tak připisují první body v letošní sezoně.
Extraliga dorostu, 1. kolo, čt 5.9.2024, Karlovy Vary, KV Arena, tréninková plocha
HC Energie Karlovy Vary
Motor České Budějovice
6:5
2:3, 4:2, 0:0
Branky a nahrávky: 03:27 Sedláček (Tomek; 5/5), 06:25 Vaníček (Kyncl; 4/5), 21:39 Jäger (Slavík; 5/5), 24:47 Sedláček (Kůrka; 5/5), 29:50 Kyncl (Sedláček, Tomek; 5/4), 38:58 Slavík (Suchý; 5/5) – 09:23 Koníř (Švec, Voráček; 5/5), 16:40 Koníř (Přibyl, Hečko; 5/5), 17:18 Šíma (Šrámek; 5/5), 20:05 Koníř (Přibyl; 5/5), 31:39 Koníř (Přibyl, Hečko; 5/5). Rozhodčí: Hlinka – Kokrment, Bertlík. Diváci: 51. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 5:4, 5:5, 6:5.
Rozhodčí: Hlinka – Kokrment, Bertlík
vyloučení2:6
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci51
HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (21. Kašpar) – Horáček, Hájek, Gombár, Vrzal, Kubík, Kůrka – Slavík, Kyncl, Kváš, Suchý, Švejcar, Sedláček, Jäger, Vaníček, Tomek.
Motor České Budějovice: Jelínek – Schmied, Šrámek, Švec, Pekař, Benák, Smejkal – Přibyl, Bartuška, Kysilka, Hřebejk, Koníř, Hečko, Novotný, Šíma, Voráček, Benda, Chaloupka.

Komentář k utkání

Na první gól se nemuselo čekat dlouho. Nejprve po přihrávce od Davida Sedláčka zakončoval Petr Tomek, který však narazil na Jelínkův beton. Karlovarský útočník si pro puk zajel za branku odkud ho poslal před ní přesně na hůl Davida Sedláčka, který z první zakončil přesně do branky - 1:0. Zhruba po třech minutách Jonáš Vaníček vypíchl jednomu ze soupeřů kotouč, dobruslil ho a svůj únik zakončil střelou ke vzdálenější tyčce - 2:0. Jenomže ještě před polovinou třetiny se hráči Motoru radovali z kontaktní branky, kterou vstřelil Dominik Koníř, který zůstal osamocen v mezikruží a poté co u něj vyplaval puk se pouze otočil a poslal ho do branky - 2:1.

Srovnáno bylo v sedmnácté minutě, kdy přihrávka Jakuba Kyncla skončila přesně na holi Ondřeje Přibyla. Ten nad kruhy nahrál Dominikovi Konířovi, který v podstatě nerušen zakončoval. Proti jeho střele si Martin Psohlavec povyjel, ale puk mu nakonec nejspíše projel mezi betony - 2:2. Ještě v závěru první části si Jihočeši stihli vystřelit vedení. Hned po buly pálil od modré Josef Šrámek. Puk se po jeho střele odrazil od Psohlavcových betonů, nejrychleji se zorientoval Michal Šíma, který našel mezírku mezi betony - 2:3.

A jak dorost Motoru skončil, tak hned také ve druhé třetině začal. Okamžitě po vhazování se k puku dostal Dominik Koníř a střelou od modré přes oba beky poslal puk nad Psohlavcovým ramenem do branky a zkompletoval si tak hattrick - 2:4. Po tomto gólu došlo v týmu Energie ke střídání gólmanů a mezi tři tyče se postavil Petr Kašpar. Pobyt v pásmu energetici zužitkovali v čase 21:39. Puk doputoval k Lukáši Slavíkovi, který když viděl, že si Vojtěch Jelínek hlídá bližší tyčku, nahrál na protější stranu, kde byl připraven Jan Jäger, který využil toho, že se Jelínek a bránící hráči nestihli přesunout a puk zametl do odkryté branky - 3:4. Honza si tak vstřelil nejen první gól v Energii, ale i v extralize dorostu.

Po zhruba dvou minutách a několika šancích energetiků bylo srovnáno. Pavel Kůrka si to profrčel kolem mantinelu na úroveň branky odkud nahrál Davidovi Sedláčkovi do mezikruží a ten nad lapačkou prostřelil hostujícího gólmana - 4:4. Po sérii akcí na obou stranách šli před polovinou druhé třetiny hráči Motoru nejprve do čtyř a po chvilce dokonce do tří. Sice se bránili statečně, ale ve chvíli, kdy už Josef Šrámek přijížděl z trestné lavice svým spoluhráčům pomoc, dostal se puk k Jakubovi Kynclovi, který zůstal sám před odkrytou částí branky - 5:4. Neutekly ani dvě minuty a bylo srovnáno a to podobnou akcí z jaké skórovali i energetici. Ondřej Přibyl z pozice vedle branky nahrál Dominikovi Konířovi, který puk poslal do branky mezerou mezi tyčkou a Kašparovou bruslí - 5:5.

Následovala pasáž, kdy se každý z týmů snažil převzít vedení, ale díky obětavému blokování střel na obou stranách a gólmanům, se na gól čekalo až téměř do závěru třetiny. Zatímco všichni hráči na ledě se drželi v pásmu Energie, tak Lukáš Slavík postával sám kousek od útočné modré. Tam mu dlouhou přihrávkou téměř z rohu kluziště poslal puk Josef Suchý. S kotoučem na holi vyrazil Lukáš k brance v patách se dvěma soupeři svůj brejk zakončil parádním vymetením pavučin ve vzdálenějším rohu branky - 6:5.

Ve třetí třetině to vypadalo, že si oba týmy veškerou munici vystřílely v předchozích dvou třetinách. Tedy ne že by neměly šance a na některé byla opravdu radost koukat, ale puk prostě žádný ze střelců nedokázal dostat na místo určení. V této části utkání měl více napilno Vojtěch Jelínek, kterého chvílemi nenechali energetici vydechnout. Ve své brance se ale rozhodně nenudil ani Petr Kašpar. Přes snahu na obou stranách zůstalo skóre nezměněno a z výhry 6:5 se radovali energetici.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

Do ofenzivy dnešní hra nebyla špatná. Dali jsme šest gólů a vypracovali si hodně příležitostí. Ale směrem dozadu byla obrovská laxnost a neochota podstupovat backcheck a souboje. A s tímhle určitě nechceme jít do dalšího zápasu. Podtrženo podprůměrným výkonem gólmana (ale věřím, že tohle bylo pouze špatné vyspání). I tak z toho vyskočily tři body a bereme je s velkou pokorou vsemi deseti.

Radim Skuhrovec (Banes Motor České Budějovice):

Myslím si, že jsme viděli kvalitní dorostenecké utkání, kdy Vary ukázaly svou sílu. My jsme dokázali po inkasovaných gólech srovnat a držet s nimi krok. Postupně jsme si získali vedení, které jsme však kvůli individuálním chybám ztratili.