HC Energie Karlovy Vary

Šestnáctce obrat nevyšel a padla s Hvězdou

Týden šestnáctka Energie zakončila duelem s týmem Hvězda Praha. Souboj o třetí místo nakonec vyšel pražskému celku. Energetici si vytvořili spoustu šancí, ale puk do branky přes hostujícího gólmana a bránící hráče nakonec dostali pouze dvakrát a tak body putovaly do Prahy.
Liga dorostu, 4. kolo, ne 29.9.2024, Karlovy Vary, KV Arena, tréninková plocha
HC Energie Karlovy Vary
HC Hvězda Praha
2:4
1:2, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 15:37 Staněk (Franc, Vaňourek; 5/5), 53:13 Franc (Hruška; 4/5) – 07:26 Denysenko (Lysák; 5/5), 19:44 Lysák (Skrebela; 5/4), 29:11 Kalla (Hlávka; 5/5), 38:50 Skrebela (Lysák, Ježek; 5/5). Rozhodčí: Helecz – Goltsch, Pěkný. Diváci: 63. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 2:4. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
Rozhodčí: Helecz – Goltsch, Pěkný
vyloučení4:4
využití0:1
oslabení1:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci63
HC Energie Karlovy Vary: Kadoun – Chlapovič, Haak, Balbyshkin, Pavlis, Benda, Postl – Malone, Vaňourek, Kubát, Staněk, Pech, Franc, Hruška, Mensator.
HC Hvězda Praha: Bouška – Preisler, Musil, Ježek, Tolar, Plesník, Bláha – Stejskal, Skrebela, Denysenko, Hlávka, Lysák, Ladman, Kalla, Šlechta, Bosák, Pelikán.

Komentář k utkání

I když energetici poměrně často pobývali před brankou Hvězdy, tak jejich střely až do ní kvůli napadání bránících hráčů a gólmanovi neprošly. V osmé minutě naši mladíci ustáli situaci dva na dva, která se z pohledu hostů změnila na tři proti dvěma. Při následném pobytu Pražanů v pásmu proklouzl k brance Arsenii Denysenko, který ve chvíli, kdy u něho skončil puk, pálil pod víko. V šestnácté minutě přinesl tlak Energie ovoce v podobě vyrovnávací branky. Postaral se o ni Jakub Staněk, který nezaváhal a prostřelil přesunujícího se gólmana Hvězdy.

Když už to vypadalo, že se týmy rozejdou do kabin za stavu 1:1, tak vedení hostům v početní výhodě, v čase 19:44, vystřelil Matyáš Lysak, který si na horní hranici kruhu zpracoval puk a dobře mířenou střelou ho poslal do bližšího rohu branky. Podobně to vypadalo i ve druhé třetině. Energetici se snažili skórovat, ale trefovali se pouze hosté. Ti se několikrát postarali o to, že před Ondřejem Kadounem skoro tál led, v jakém byl zápřahu.

Před polovinou utkání využili Pražané zmatek před brankou, kdy po několika střeleckých pokusech hostů skončil puk na holi Jaroslava Kally, který ho nadvakrát dostal do branky. No a poslední gól hráči Hvězdy vstřelili po akci dva na dva, kdy si Matvii Skrebela sjel k brance a nikým nerušen zakončil. Ve třetí třetině vrátil šestnáctce naději Damián Franc, který ve vlastním oslabení v padesáté čtvrté minutě zakončil přečíslení dva na jednoho - 2:4. V čase 58:12 si energetici vylepšili početní výhodu odvoláním gólmana. Přestože své soupeře několikrát zamkli v pásmu, tak na jejich brankáře už nevyzráli.