HC Energie Karlovy Vary

Šestnáctka přetlačila Slovan a před evakuací stihla děkovačku

Šestnáctka si poprvé v sezoně změřila síly se svými vrstevníky ze Slovanu Ústí. Se svými hosty se v prvních dvou třetinách přetahovali o vedení. To se energetikům na svou stranu povedlo definitivně překlopit ve třetí třetině, kdy ustáli i závěrečný tlak a oslavili výhru 4:2.
Liga dorostu, 8. kolo, pá 25.10.2024, Karlovy Vary, KV Arena, tréninková plocha
HC Energie Karlovy Vary
HC Slovan Ústí nad Labem
4:2
1:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 06:16 Malone (Benda; 5/5), 35:53 Staněk (Pech, Vaňourek; 5/4), 53:21 Krček (Franc; 5/5), 58:41 Staněk (Pech; 5/5) – 12:00 Horyna (Pavlas; 5/5), 30:03 Šafařovský (Cimrman, Loukota; 5/5). Rozhodčí: Cankov – Baxa, Ondrejka. Diváci: 43. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 4:2. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.
Rozhodčí: Cankov – Baxa, Ondrejka
vyloučení1:4
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci43
HC Energie Karlovy Vary: Maňák – Chlapovič, Kubát, Mensator, Postl, Balbyshkin, Schrottenbaum – Franc, Benda, Hruška, Malone, Vaňourek, Staněk, Pech, Břečka, Krček.
HC Slovan Ústí nad Labem: Ortová – Loukota, Chlouda, Dvořák, Maršálek, Řepka, Spálenka – Šafařovský, Hodek, Horyna, Svoboda, Zikmund, Cimrman, Řezníček, Růžička, Pavlas, Císařovský, Smetana.

Komentář k utkání

V první části šli v sedmé minutě do vedení energetici po tom, co Theo Malone dostal od Adriana Bendy dlouhou přihrávku ve chvíli, kdy “předjel” oba obránce a svůj brejk zakončil mezi betony - 1:0. Ve dvanácté minutě srovnal Sebastian Horyna, který vyhrál souboj o puk a okamžitě z úhlu pálil ke vzdálenější tyčce - 1:1. Ve druhé třetině se situace otočila. V polovině zápasu v mele před brankou do ní puk propašoval Jan Šafařovský - 1:2 a srovnávat teď museli energetici.

Musím říct, že tak rychle zafungovat karmu, jsem snad ještě neviděla. I když znáte to všichni. Hráči postávají u branky a navzájem se odstrkují. Tentokrát to však asi Matěj Loukota přehnal s důrazem, nebo Milan Vaňourek tak velký náraz nečekal. Těžko říct. Každopádně Matěj strčil do Milana oběma rukama s karlovarský útočník šel k ledu. Jak mu při pádu vyletěla noha, tak konec brusle zasáhl Matěje Loukotu do citlivých míst a tentokrát v bolestech na ledě skončil on. Pánům asi víc vysvětlovat nemusím. Tím by se dala karma považovat jako vyřízená.

Jenomže rozhodčí tento incident posoudili jako krosček a Matěj vyfasoval trest, který za něj šel odsedět Martin Maršálek. No a tuto početní výhodu po třiceti osmi sekundách ke srovnání využil Jakub Staněk - 2:2, který do odkryté části branky tečoval střelu Lukáše Pecha, který si předtím vyměnil puk s Milanem Vaňourkem, který by střílel moc z úhlu.

Vyrovnaný stav vydržel až do padesáté čtvrté minuty. Do souboje o puk u mantinelu se pustili Jan Hruška a Damián Franc. Damián pak s pukem bleskově objel branku a nahrál před ní, kde ho mezi nohama Jana Hrušky a Martina Smetany, který se Honzu snažil odstavit, David Krček poslal přes ústeckou gólmanku do branky - 3:2. V závěru třetiny to na ledě čím dál víc jiskřilo. Necelé dvě minuty před koncem zápasu Jan Hruška přišpendlil na mantinel Jakuba Císařovského, který skončil na ledě a dva jeho spoluhráči se ho vydali mstít. Po bok karlovarského útočníka se postavil David Schrottenbaum, takže síly v bitce by byly vyrovnané, ale rozhodčí od sebe všechny čtyři bojovníky velmi rychle oddělili. Jakub pak za doprovodu zdravotnice led opustil.

Energetici statečně čelili závěrečnému tlaku svých hostů. Poté co v čase 58:35 svým zákrokem Ondřej Maňák přerušil hru a vhazovalo se v pásmu Energie, uháněla Veronika Ortová na střídačku a ústečtí hráči šli na led v šesti. Na vhazování se postavil Lukáš Pech, který ho sice vyhrál, ale puk na holích jeho spoluhráčů neskončil. Lukáš se ho však bleskurychle ujal těsně před nejspíše Vojtěchem Řezníčkem a poslal ho do pásma, tam ho dobruslil Jakub Staněk, který si obhodil Marka Spálenku a trefou do prázdné branky v čase 58:41 zpečetil výhru Energie - 4:2, za což ho jeho spoluhráči málem umačkali.

I přes dvou gólové manko a rychle ubíhající čas se ústečtí mladíci rozhodně nevzdávali a energetici měli před svou brankou plné ruce práce. Klid jim přinesla početní výhoda, kterou získali v poslední minutě a žádné drama už svým hostům nedovolili. Mohli si tak užít děkovačku. Ve chvíli, kdy dojeli k mantinelu a začali se zvedat, spustil se požární poplach a vypukla evakuace. Během které se kluci připojili v Hale míčových sportů k deváťákům a nakonec energetiky doplnila i sedmnáctka, která se vrátila z Liberce.