HC Energie Karlovy Vary

Ambice jsme měli vyšší, říká Kovačevič

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BLEDU - Energie zakončila turnaj ve slovinském Bledu na 3. místě. V utkání o bronz zdolali svěřenci trenéra Pešouta celek HDD Jesenice 2:1 po prodloužení. Důležitou vyrovnávací branku vstřelil Sabahudin Kovačevič, který v jesenickém týmu hokejově vyrostl.

Vyhráli jste v prodloužení nad Jesenicí, jak hodnotíte celé utkání?
Jesenici velmi dobře znám, takže jsem spoluhráčům říkal, co nás v utkání čeká. Hráli jsme proti velmi kvalitnímu a mladému týmu, jejich gólman navíc zachytal výtečně. Kdyby se nám na začátku podařilo dát pár rychlých gólů, byl by zápas o mnoho snadnější. To se bohužel nestalo a proto byl ten zápas tak těžký. Ale jak už jsem řekl, Jesenice není vůbec špatný tým.

Pocházíte z Jesenice, měl jste o to větší motivaci?
Přiznám se, že ani moc ne. Mezi oběma týmy je přeci jen velký rozdíl v kvalitě. Chtěli nám ale ukázat, že také umí hrát hokej.

Skončili jste na třetím místě. Jste spokojeni, nebo jste měli vyšší ambice?
Naše ambice určitě byly vyšší. Na turnaji ale nebylo špatných týmů, všichni hráli kvalitní hokej. Hodně nám dala konfrontace s jinými mužstvy, každé hrálo odlišný styl hokeje. Výtečně hrál Záhřeb, v týmu měl několik šikovných kluků a systémově hrál výborně.

Odehráli jste tři zápasy ve třech dnech, jste unavení?
Únavu samozřejmě cítíme, to bylo vidět i v zápase. Za poslední tři týdny jsme hodně trénovali a už to bylo znát. Na únavu se ale nemůžeme vymlouvat. Měli jsme zápas vyhrát.

V prvním utkání na turnaji jste vstřelili hodně branek. Proti Jesenici jste měli potíže skórovat, čím to bylo?
Před prvním zápasem na turnaji nikdo nevěděl, jak hrajeme. Soupeři nás ale v tom utkání sledovali a poté se na nás dobře připravili. Villach navíc nešel do zápasu moc agresivně, což hrálo v náš prospěch a i proto jsme dali hodně branek. V utkání o třetí místo soupeř naopak skvěle bránil a my byli v koncovce dlouho nemohoucí.

V Karlových Varech působíte a žijete od listopadu. Jak jste si užil návrat do rodné vlasti?
Bylo to fajn, zase trochu jiné pocity. Celý turnaj jsem si užil i díky tomu, že přijela rodina a plno kamarádů, ale i mnoho dalších lidí, které znám. Moc jsem si to užil a jsem za jejich přízeň rád.

Jak často jezdíte domů během sezony?
Teď už skoro jezdit nebudu, protože se za mnou do Karlových Varů stěhuje manželka a bude mi oporou celou sezonu.

Děkuji za rozhovor.

Související články

A team HC Energie | po 27.8.2018

Další ztráta z Bledu, Plutnar měsíc mimo hru