HC Energie Karlovy Vary

Beránek: Hokej bez diváků není to pravé

Po zranění naskočil do duelu proti Zlínu i Ondřej Beránek, který do karlovarské palby přispěl několika střelami, energetici ale ani z více než padesáti pokusů nedokázala soupeře přestřílet gólově, a tak se rozhodovalo až v prodloužení. ,,My jsme měli už v první třetině dát dva, tři góly. Mělo se to odehrávat úplně naopak. Pak jsme to museli celý zápas dohánět. Měli jsme tam spoustu šancí, ty jsme neproměnili, což je letos hlavní problém našeho hokeje," smutní Beránek.

Ondro, výhra proti Zlínu až v prodloužení, není toho jednoho bodu škoda?
Hokej to byl takový, jaký byl. Dle mého jsme měli získat jasné tři body.

Po první třetině jste se dokázali zvednout a převzít taktovku, pak ale po neúspěších ve třetí třetině museli na poslední chvíli vyrovnávat. Jak těžké to bylo?
Když jedete naplno, tak je to těžké. My jsme měli už v první třetině dát dva, tři góly. Mělo se to odehrávat úplně naopak. Pak jsme to museli celý zápas dohánět. Měli jsme tam spoustu šancí, ty jsme neproměnili, což je letos hlavní problém našeho hokeje.

Utkání bylo poměrně vyhrocené, dokonce dvě bitky, máte rád takový zápasový náboj?
Tak to byly takové mírné bitky, spíše strkanice. To k hokeji patří.

Naskočil jste do soutěžního zápasu po čtyřech vynechaných, byl ten návrat těžký?
Nebylo to nic jednoduchého. Pomalinku jsem se do toho dostával. Uvidíme v dalším zápase, snad už to bude lepší.

Předkolo se pomalu, ale jistě blíží a v tabulce se postupně zakotvují jednotlivé týmy. Koho byste si do první série přáli?
Mně osobně je to jedno. Prostě dostaneme, koho dostaneme. Pokud chceme postoupit co nejdále, tak musíme porazit každého. První polovina nám letos docela šlapala, teď se to obrátilo. Myslím si, že v play-off může vyhrát kdokoliv.

Play-off se bude poprvé v historii bude hrát bez diváků, což jste okusili už vloni v předkole proti Hradci. Jak to vnímáte?
Celá sezona se takhle vyvíjí. Za mě to je nejhorší ročník. Hokej bez diváků prostě není to pravé. I tak se ale budeme chtít dostat co nejdále a soustředit se na hru na ledě.

Související články