HC Energie Karlovy Vary

Utkání plné zvratů pro Energii, zkraje prodloužení rozhodl Černoch

Jeden ze svých posledních zápasů základní části odehráli karlovarští hokejisté proti zlínským Beranům. Utkání, v němž se několikrát skóre přelévalo z jedné strany na druhou, se rozhodovalo až v nastaveném čase, v jehož první minutě se prosadil Jiří Černoch. V Karlových Varech tak zůstávají dva body.
Tipsport extraliga, 48. kolo, pá 26.2.2021, KV Arena
Karlovy Vary
Zlín
5:4p
1:2, 2:0, 1:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 17. Černoch (Kohout), 23. Zábranský (Kohout, Černoch), 33. Vondráček (Redlich), 58. Zábranský (Redlich, Vondráček), 61. Černoch (Flek, Koblasa) – 2. Honejsek (Šlahař, Nosek), 12. Fořt (Kubiš, Gazda), 49. Sebera (Nosek), 57. Vopelka (Kubiš, Ferenc).
Rozhodčí: Svoboda, Kika – Zíka, Šimánek
Karlovy Vary: F. Novotný – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Pulpán, Kowalczyk – O. Beránek, T. Mikúš, Flek – Redlich, Vildumetz, Kulich – Koblasa, Černoch, Kohout – Sapoušek, Skuhravý, Vondráček
Zlín: Huf – Řezníček, Žižka, M. Novotný, Ferenc, Gazda, Nosek, Hamrlík – Kubiš, Fořt, Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Chludil, P. Sedláček, J. Ondráček – Václavek, Karafiát, Dobiáš

Komentář k utkání

První třetina odstartovala poměrně tvrdě. Už po třiadvaceti sekundách zůstal po střetu u mantinelu ležet na ledové ploše Petr Šenkeřík, jenž se následně s tržnou ránou v obličeji poroučel do šatny, po krátkém ošetření se však do zápasu vrátil. Ani na první gól utkání se nemuselo dlouho čekat. Šlahař jen o 39 sekund později nabil do mezikruží připravenému Antonínu Honejskovi, který svou následnou střelou vymetl pravý horní roh Novotného klece. V jedenácté minutě ševci svůj náskok navýšili, když Pavel Kubiš dokázal bravurně najít rozjetého Tomáše Fořta. Ten si sjel mezi kruhy a poslal kotouč karlovarskému gólmanovi mezi betony. Čtyři minuty před první sirénou ale přišla odpověď domácích. Martin Kohout našel před Hufem Jiřího Černocha, ten si počkal na přihrávku, kterou poté parádně nasměroval za záda zlínského brankáře.

Prostřední perioda byla po herní stránce rozhodně lepší pro domácí celek, který dokázal už po dvou minutách hry vyrovnat. Libor Zábranský pálil z pravé strany, jeho ránu sice dokázal Huf vyrazit, naneštěstí pro něj však jen do před ním stojícího Daniela Gazdy, od kterého se kotouč odrazil do zlínské brány. A ve dvaatřicáté minutě už byl karlovarský obrat dokonán. Redlich našel Tomáše Vondráčka a ten dokázal z mezikruží nadvakrát propálit hostujícího gólmana. Karlovarští se i po svém třetím gólu tlačili do útočné třetiny a snažili se svůj těsný náskok navýšit. I přes několik slibných pokusů se jim to ale nepodařilo, do poslední části se tak šlo za stavu 3:2.

Posledních dvacet minut bylo velice vyrovnaných. Od začátku třetiny se domácí tlačili před Hufa a zasypávali ho střelami, ani jedna ale ne a ne projít do zlínské sítě. Tuto neproduktivitu ovšem záhy Zlínští potrestali. Matěj Sebera vyrazil ve 48. minutě do protiútoku s Davidem Noskem, který prvního jmenovaného přesně našel před bránou a zlínský forvard se ze slibné pozice neminul. Ševci zanedlouho dokázali při signalizované výhodě znovu strhnout skóre zpět na svoji stranu. Lukáš Vopelka to zkusil od mantinelu a Novotný jeho střelu evidentně nečekal, puk totiž propadl až za jeho záda. Energetici se ale nevzdali a po necelé minutě dokázali vyrovnat. Puk se dostal z tlačenice před Hufem až k Liboru Zábranskému, který zpoza pravého kruhu propálil vše co mu stálo v cestě a znovu srovnal. Západočeši dostali ještě v posledních minutách příležitost si v početní výhodě vybojovat tři body, tu ale neproměnili, a tak se muselo rozhodovat v nastaveném čase.

Ten ale trval jen krátce. Ve zbývajících sekundách pokračující přesilovky z konce třetí periody se dostali domácí do útočné třetiny a Jiří Černoch dokázal prostřelit Hufa z pravého kruhu. Karlovy Vary tak v utkání plném zvratů nakonec zvítězily 5:4 po prodloužení.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | so 27.2.2021

Beránek: Hokej bez diváků není to pravé