HC Energie Karlovy Vary

Filip Novotný: Vždy, když se vyhrává, tak má člověk radost.

Po měsíční odmlce, kvůli zranění, se zpátky do brankoviště postavil Filip Novotný. Na led se vrátil v plné parádě, kdy nejprve pomohl k výhře v Budějovicích, proti Mladé Boleslavi vychytal nejen tři body, ale také čisté konto.

Filipe, gratulace k výhře a vychytané nule! Jaké jsou pocity?
Vždy, když se vyhrává, tak má člověk radost. Jsem hodně rád, že nám to teď šlape jako na začátku sezony. Hlavně musím poděkovat klukům, protože dnes zase šlapali na sto procent.

Úvodní část i zbytek zápasu vypadaly celkem vyrovnaně. Jak jste to vnímal Vy?
Myslím si, že dneska na obou stranách nebyly vyložené šance. Spíše to byl zápas, kdy se to mydlilo na každém metru a kdo udělal chybu, tak vyhrál. My jsme tu chybu proměnili a vyhráli.

Jaké to je, chytat skoro celý zápas za stavu 0:0?
Je lepší chytat za tohohle stavu, než když na začátku prohráváte 2:0 a trápíte se celý zápas. Takže pro mě je to lepší, když je to 0:0.

Ve druhé třetině si situace vyžádala trenérskou výzvu. Co přesně se stalo?
Vůbec nevím. Nějak to bylo v brankovišti a vím, že jsem měl puk mezi nohama. Soupeř přijel, píchl do něho a byl v bráně.

Ta samá dvacetiminutovka přinesla tři skoro po sobě jdoucí vyloučení. Bylo to pro Vás složitější v ten moment?
Já se soustředil hlavně sám na sebe, abych nedostal gól a dotáhl to do konce. Je nakonec dobře, že jsme v posledních minutách vstřelili branku. Šancí jsme ale měli více. Navíc mi kluci hodně pomohli.

Děkuji za rozhovor!

Související články