HC Energie Karlovy Vary

Rozhodnutí v závěru! Energie poráží Boleslav s nulou v zádech

Páteční zápas byl velmi dlouho opatrný a vyrovnaný, Boleslavští byli velmi těžkým soupeřem. Energetici se ale snažili a i přes častá vyloučení dlouho drželi zápas vyrovnaný. Rozřešení této bitvy přišlo až v samotném závěru, kdy se energetikům podařilo nejprve skórovat v přesilové hře a následně přidat ještě další dvě branky. S jistým Filipem Novotným v zádech z toho byla důležitá výhra.
Tipsport extraliga, 26. kolo, pá 26.11.2021
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
3:0
0:0, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 53. Kohout (T. Mikúš, Plutnar), 58. T. Rachůnek (Dlapa, Flek), 58. O. Beránek (Vondráček, T. Mikúš).
Rozhodčí: Veselý,Vrba - Brejcha, Votrubec
vyloučení7:5
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku27:33
zblokované střely13:9
hity5:0
vhazování27:33
Karlovy Vary: F. Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), Jiří Kulich, Flek – Immo, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).
Ml.Boleslav: J. Růžička – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Pláněk (A), Šidlík – Lunter, Fořt, Kelemen – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Pospíšil, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).

Komentář k utkání

Páteční utkání mezi Energií a Mladou Boleslaví se hrálo před poměrně prázdnými tribunami, čemuž odpovídalo i tempo hry. To od počátku nebylo moc vysoké a tak diváci na pěkné šance nějakou chvíli čekali. Jedinou výraznější měl po pár minutách Pulpán, jeho střela ale trefila pouze tyč. K dalším šancím nepomohla ani domácí přesilovka, ani následné oslabení, ani další domácí vyloučení. Pro oba týmy bylo poměrně těžké se dostat byť jen k pořádné střele, zkrátka první dvacetiminutovka moc krásy a hokejové radosti nenabídla.

Druhá třetina už vypadala trochu lépe, tempo se zrychlilo, hráči chodili do osobních soubojů trochu tvrději a fanoušci fandili bez přestání. Začátek třetiny poznamenal nepříjemný moment, kdy zůstal ne ledě nehybně ležet boleslavský Lunter, nakonec ale doputoval na lavičku po svých. Týmům se v útočné fázi začalo trochu více dařit, ačkoliv branky to stále nepřinášelo, bylo se ale alespoň na co koukat. Také se začalo dost vylučovat a to hlavně na straně karlovarských hokejistů. Hosté tak měli dost možností ke vstřelení branky, ale stále se jim to nedařilo. Až když byli hráči v plném počtu, necelou minutu před koncem, dostali Boleslavští puk za Novotného. Situaci nejprve zkoumal videorozhodčí, který branku uznal, Martin Pešout ale následně využil trenérské výzvy a kvůli nedovolenému bránění brankáři branka uznána nebyla.

Po dvou třetinách se tak stále hrálo bez branek a poslední část základní hrací doby mohla rozhodnout. Ani jeden tým nechtěl chybovat, v takto vyrovnaném utkání mohla být každý chyba fatální. Ačkoliv se hrálo opatrně, tak tempo hry stále rostlo. Více ze hry měli v úvodu třetí části hosté, domácí se velmi dlouho nemohli dostat ani ke střele, první si vytvořili až ve druhé části třetiny. Boleslavští mezitím pálili na Novotného ze všech stran, bylo jim to ale málo platné. Více zákroků měl domácí brankář i během karlovarské přesilovky, všechny puky ale udržel. To už se ale nedalo říct o jeho protějšku Růžičkovi. Energetici totiž sehráli krásnou akci, na jejímž konci byla přesná teč Martina Kohouta a Energie šla krátce před koncem do vedení.

Když už to vypadalo, že se hosté dostanou k závěrečnému tlaku, tak Tomáš Rachůnek v útočném pásmu objel branku a pohotově zakončil k volné tyči. Boleslavští se ani nerozkoukali z druhé branky a už tam měli třetí. Energetici se dostali do rychlého brejku, který zakončil střelou do opět odkryté branky Ondřej Beránek. Karlovarští si tak pro své fanoušky to nejlepší schovali až na samotný závěr zápasu a díky vítězství si připsali velmi důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Bylo to pro nás hodně těžké utkání s houževnatým soupeřem, který hraje výborně organizovaně. Věděli jsme, že se mu musíme vyrovnat v pohybu, to se nám v první třetině dařilo. Ve druhé třetině jsme udělali zbytečné fauly, naši hráči odvedli fantastickou práci v oslabení. To byl jeden z klíčových momentů, proč jsme to utkání zvládli. Bylo to extrémně vyrovnané se šancemi na obou stranách, ale výborně nás podržel Filip Novotný. To, že jsme dali jednu branku v přesilovce, tak nás těší a hlavně to byla ta rozdílová věc v zápase. Jsme hodně rádi, že jsme takhle náročné vyrovnané utkání zvládli.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Vyrovnané utkání, které dospělo k tomu, že to bylo o prvním gólu, ten jsme bohužel dostali my. Máme plno přesilovek, ve kterých si nepomůžeme, sehráli jsme je špatně. Měli jsme dát nějaké góly, ale nepodařilo se nám je sehrát. Vary daly první gól, tak vyhrály.

Fotogalerie

Související články