HC Energie Karlovy Vary

Přestřelka ve prospěch domácích! Energie zapisuje další domácí výhru

Od začátku do konce to bylo divoké a napínavé. Páteční duel s Mladou Boleslaví nabídl osm branek, z toho hned pět vstřelili k radosti fanoušků energetici. Značnou část zápasu měli Karlovarští pod kontrolou, soupeř ale bojoval do poslední chvíle. Energie tak v závěru základní části zapisuje další domácí výhru a hlavě tři body do velmi vyrovnané tabulky.
Tipsport extraliga, 56. kolo, pá 25.2.2022
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
5:3
2:1, 3:1, 0:1
Branky a nahrávky: 5. Koblasa (Černoch, Kohout), 15. Černoch (Vondráček, Koblasa), 21. Kulich (T. Mikúš, Dlapa), 28. Kohout (Plutnar, Martin Rohan), 31. Vondráček (Koblasa, Pulpán) – 19. O. Flynn (Jánošík), 30. O. Flynn (Fořt), 51. O. Najman (Pláněk, Ševc).
Rozhodčí: Hradil, Pilný - Lučan, Malý
vyloučení5:3
využití2:1
oslabení0:0
střely na branku19:50
zblokované střely3:25
hity2:1
vhazování40:46
diváci2233
Karlovy Vary: Lukeš – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, Pulpán (A), Weinhold – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Kulich – O. Beránek, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.
Ml.Boleslav: Krošelj (28. J. Růžička) – Jánošík, Ševc, Pavel Pýcha, Pláněk, Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Lunter, Kotala, D. Šťastný – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Adam Raška I, Fořt, Kelemen – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský.

Komentář k utkání

Energetici naskočili do zápasu s Mladou Boleslaví s vidinou bodů, potřebovali si totiž napravit reputaci a zlepšit sebevědomí po nepovedeném tripu. Hned po pár vteřinách šli ale do oslabení a málem dali vzpomenout špatným začátkům, početní nevýhodu se ale podařilo ubránit, pak začali sami úřadovat. Od začátku zvolili poměrně vysoké tempo, rychlé napadání a to se vyplatilo. Černoch zpoza brány našel mezi kruhy volného Petra Koblasu, který se z těžké pozice nemýlil. Energie pokračovala ve vysokém tempu a soupeře poměrně jasně přehrávala. Do útočného pásma se dostávali poměrně snadno a na Krošelje pálili jednu za druhou. Boleslavský brankář nepůsobil dvakrát jistě, takže častá střelba nebyla vůbec na škodu.

Energetici toho využili krátce po polovině třetiny, kdy se jim naskytla možnost přesilové hry. V té se dostal ke střele Jiří Černoch a z obrovské úhlu navýšil karlovarské vedení. Boleslavští se ke konci třetiny začali rozehrávat a hned toho využili, za kruhy se dostal ke střele Oscar Flynn. Poslední minuty pak patřily jednoznačně hostům, dostali Energii pod veliký tlak a snad jen díky štěstí a obětavosti se už skóre neměnilo.

Hokejisté Mladé Boleslavi zcela jistě do druhé třetiny cítili šanci a chtěli navázat na závěr první části, to se jim ale vůbec nevydařilo. Hned po třiačtyřiceti vteřinách totiž nechali mezi kruhy nehlídaného dalšího energetika, tentokrát Jiřího Kulicha, který stejně jako Koblasa bez problému skóroval. Domácí pokračovali ve kvalitním výkonu a snažili se hned vsítit další branku, dočkali se poměrně brzy. Plutnar vystřelil od modré a před Krošljem šikovně puk tečoval Martin Kohout.

Čtvrtá branka ještě před polovinou zápasu byla moc i na slovinského brankáře, přenechal své místo Janu Růžičkovi. Výměna Boleslav asi povzbudila a ta ihned zvládla gólově reagovat. Pěkná kombinace hostů skončila opět na holi Oscara Flynna a ten neměl problém se podruhé prosadit. Energetici však hned vzápětí dostali možnost druhé přesilové hry a tu bleskurychle využili. Rychlá kombinace směřovala na vrchol kruhu, odkud se prosadil kapitán Tomáš Vondráček. Energie si vzala zpět tříbrankové vedení a mohlo se pokračovat v divoké jízdě. Menší převahu měli domácí, ale i hosté dokázali pořádně zahrozit. Během vyloučení Černocha vytvořila Boleslava veliký tlak na Lukeše, stříleli ze všech stran, karlovarského brankáře ale již nepřekonali.

Od Boleslavi se ve třetí části určitě čekal aktivnější vstup, přecijen potřebovala stáhnout tříbrankovou ztrátu. Minuty ale ubíhaly, energetici pečlivě bránili a hosté se stále k ničemu pořádnému nemohli dostat. Změna ve skóre přišla až v polovině třetiny, kdy byli domácí vyloučeni, Ondřej Najman výborně tečoval střelu od modré. Hosté se sice stále snažili a v závěru i brzy odvolali brankář, další branku už se jim ale vsítit nepodařilo. Energie tak po dvou těžkých prohrách připsala tři body, které jsou nyní velmi důležité.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rád za výkon, který se nám povedlo předvést. Od prvního do posledního střídání všichni hráči odpracovali a odbojovali každé střídání, to jsme hrozně potřebovali. Jsem rád, že výborný výkon podaly speciální týmy, ať už přesilovka nebo oslabení. Když už problém byl, tak jsme si pomohli jeden za druhého, nebo jsme měli za sebou výborného Lukeše, takže tohle byl cíl před úžasnými fanoušky k zisku bodů. Velká pochvala do kabiny.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Domácí sehráli zápas výborně takticky, protože bránili, počkali si na situace kolem branky, které umí a byli tam produktivní, v přesilovce také. Ač jsme domácí jednoznačně přestříleli, tak jsme takovou produktivit neměli a to rozhodlo.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 25.2.2022

Lukeš: Náročný zápas, ale užil jsem si ho