HC Energie Karlovy Vary

Koblasa: Důležitá výhra, body jsme nutně potřebovali

Jeho lajna v posledních zápasech šlape parádně, proti Mladé Boleslavi byla u třech branek Energie. Sám Petr Koblasa se na důležité výhře podílel třemi body.

V posledních dvou duelech sice vyšel útok Koblasa - Černoch - Kohout naprázdno, proti Mladé Boleslavi už to ale byla ta úderná formace tak, jak ji známe. Prvně jmenovaný hned v úvodu utkání otevřel skóre a nasměroval energetiky k důležitému vítězství.

„Výhra byla hodně důležité. Jednak jsme potřebovali uhrát body kvůli tomu, že zespodu se na nás dotahují týmy a na druhou stranu i Mladá Boleslav je teď nějaké dva nebo tři body před námi. Proto si myslím, že tohle byl velice důležitý zápas,“ souhlasí zkušený útočník s více než pěti sty extraligovými starty na kontě.

Energetici do zápasu dobře vstoupili a i když byl střelecký soupeř výrazně aktivnější, byli do právě domácí, kteří odskočili ještě v průběhu první třetiny do dvougólového vedení. V dobrém výkonu ale vydrželi domácí hrát ale celé utkání.

„Myslím si, že celé utkání jsme odehráli velmi slušně. Měli jsme tam samozřejmě i pasáže, kdy nás „zavřeli“, ale to plynulo asi z toho, že prohrávali, tak vedli potom všechno do útoku. Ale myslím si, že jinak jsme to zvládli od začátku do konce velmi slušně,“ uvádí svůj pohled na zápas Koblasa.

Karlovarští hokejisté tak potvrdili, že se jim na domácím ledě daří, v rámci extraligy jsou šestí nejlepší. Tříbodová výhra ale navíc energetikům vydatně pomůže do bojů o postup do předkola play-off.

„Je to super, že nám to jde doma, protože venku jsme těch bodů moc neuhráli, takže to naštěstí doháníme doma. Ty venkovní zápasy nám nesedí. Nevím proč, čím to je, protože paradoxně předchozí sezóny jsme venku nějaké body uhrávali a letos je to venku žalostné. Takže je dobře, že alespoň doma vyhráváme,“ dodává jihočeský rodák.

Zlomit nepříznivou venkovní bilanci mohou energetici hned v neděli, kdy zamíří na led Českých Budějovic. Tak držíme palce!

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 25.2.2022

Lukeš: Náročný zápas, ale užil jsem si ho