HC Energie Karlovy Vary

Lukeš: Náročný zápas, ale užil jsem si ho

K zisku bodů přispěl velkým dílem brankář Energie, Štěpán Lukeš, který si připsal čtyřicet osm úspěšných zákroků.

Štěpáne, po dvou nevydařených utkáních na venkovním hřišti výhra doma, zlepšilo vám to náladu?
Rozhodně, protože vyhrávat doma před diváky by se mělo a jsme rádi, že jsme navázali na domácí výhru s Pardubicemi.

Jak jste říkal, teď už je to s fanoušky na tribunách, tak ta výhra chutná ještě líp?
Rozhodně je to znát, když lidé přijdou na stadion.

Co se týče statistik, tak pokud se statistici neupsali, šlo na Vás skoro padesát střel. Jak Vám to tempo zápasu vyhovuje?
Užil jsem si to. Rozhodně víc než ty předchozí zápasy, protože jsem byl pořád v permanenci a naštěstí tam padly jen tři góly.

Ve druhé třetině jste trochu zariskoval v rohu, kdy tam byl hráč Mladé Boleslavi dřív a nahrál to do pásma. Nebál jste se trošku, že by mohla padnout nešťastná branka?
No tak rozhodně, když jsem viděl, že to tam dal, a tam to na něj „zívalo“, ale naštěstí nikoho nenašel. Takže dobře pro nás.

Dnes to bylo docela znát v brankovišti. Dost potyček a osobních soubojů. Jak Vám vyhovuje taková hra?
Říkali jsme si to, že na brankovišti to musí bolet, ať už v útočném nebo obranném pásmu. Musíme se tam rvát. Jsem za to rád, že se tato stránka zlepšuje.

To, že jste byli v první a druhé třetině dominantnější na hřišti, tak ve třetí třetině vás Mladá Boleslav docela zamkla. I kolem brankoviště bylo dost dorážek. Bylo to pro Vás náročnější?
Náročný zápas to byl, ale zase to nebylo nic nesnesitelného. Jsem za tu porci zákroků rád.

V Karlových Varech jste necelý měsíc. Jak si tady zvykáte?
No to víte, je to trošku jiné, když přijdete z jednoho týmu, kde se dařilo všechno. A teď přijdete sem a bojujete o předkolo. Musím si trošku zvyknout. Už si to sedá. Zázemí je skvělé a kabina také, ale nějaký herní systém do sebe ještě musím dostat.

Dnes slavíte dvacáté šesté narozeniny, tak takový menší dárek jste si už nadělil tou výhrou. Budete to dnes ještě dál slavit doma?
(smích) Ne, nebudu. Máme zítra trénink a další den zase hrajeme, takže na oslavy není čas. Hodně štěstí a děkuji za rozhovor.

Související články