HC Energie Karlovy Vary

Poslední prázdninové utkání, Energie si zahraje venku proti Boleslavi

Po vyrovnaném venkovním utkání zavítá Energie znovu na led soupeře. Tentokrát se postaví Mladé Boleslavi, která v posledním ročníku extraligy prošla až do čtvrtfinále. Utkání začíná v 17:00 ve Škoenergo Aréně.
Kde sledovat utkání: Online přenos

O soupeři

Bruslaři se oproti Energii v poslední sezóně po základní části vmístili do elitní desítky, kde se umístili se ziskem dvaaosmdesáti bodů na osmé příčce. Z vyřazovacích bojů prošli přes Berany Zlín a zahráli si ve čtvrtfinále proti libereckým Bilým Tygrům. Čtvrtfinálová série však po pěti utkáních skončila ve prospěch jejich soupeře.

V rámci letošní letní přípravy si Mladá Boleslav příliš utkání nezahraje, z naplánovaných šesti mají Středočeši za sebou již polovinu. Nejprve sehráli dvě klaní mimo svůj led, a to nejprve proti Litvínovu, kde vyhráli po prodloužení 4:3 a následně proti Kladnu, které hladce porazili 4:1. Před utkáním s týmem města horkých pramenů ještě Boleslav sehrála doma odvetu proti litvínovské VERVĚ, kterou i podruhé porazila 4:3. Generálku na extraligu pak pro svěřence Radima Rulíka obstarají dva duely proti Spartě.

Poslední vzájemné utkání oba soupeři sehráli v rámci jednačtyřicátého kola uplynulé sezony a Mladá Boleslav karlovarskou Energii na vlastním ledě porazila 3:2.

Změny v kádru Mladé Boleslavi

Příchody

Martin Ševc
David Cienciala
Mitchell Fillman
Jan Stránský
Adam Zbořil
Sabahudin Kovačevič
Marek Hrbas

Odchody

Jan Hanzlík
Tomáš Knotek
Martin Látal
David Němeček
Dominik Pacovský
Lukáš Volf
Dominik Groh
Martin Procházka
Oldrich Kotvan

Sestavy z předešlých zápasů

Mladá Boleslav: Krošelj – Klikorka, Fillman, Ševc, Pláněk, Bernad, Kovačevič, Hrdinka, Kurka – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Skalický, Zbořil, Klepiš – Houška, Musil "C", Stránský – Flynn, Najman, Simon
Karlovy Vary: Bednář – Šenkeřík, Eminger, Graňák, Rulík, Šafář, Kubka, Tureček – Rachůnek, Gríger, Flek – Koblasa, Raška, Beránek – Mikúš, Knotek, Kohout – Hlava, Skuhravý "C", Vondráček

Související články