HC Energie Karlovy Vary

Zpátky na domácí led. Energie bude útočit na čtvrtou výhru v přípravě

Svěřence Pavla Patery čeká třetí prověrka na domácím ledě. V úterním klání hostí Karlovy Vary soka z Mladé Boleslavi. Duel s extraligovými parametry začíná v 17:30 hodin.
Vstupenky je možné zakoupit v online předprodeji na vstupenky.hokejkv.cz nebo na pokladně KV Areny (otevírá v 16:00).
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream

Informace pro fanoušky

Vůbec poprvé mohou aktivní fanoušci Energie dorazit do sektoru 105, který je nově na stání. Vstupenky lze zakoupit klasicky v online předprodeji nebo na pokladně KV Areny.

Z kabiny soupeře

Po skončení sezony se soupiska Bruslařů zatřásla v základech. Odešlo celkem deset hráčů mezi, nimi i tahoun kanadského bodování Boleslavi Róbert Lantoši, jenž zamířil do Liberce nebo Filip Novotný, který bude podruhé v kariéře oblékat dres Hradce Králové. Naproti tomu získala Mladá Boleslav Dominika Lakatoše, který za sebou nemá ideální sezonu ve Vítkovicích a mimo jiné z Karlových Varů zlanařila také obránce Tomáše Havlína.

V probíhající přípravě se Bruslaři potýkají se zraněnými. Nová akvizice Steve Moses utrpěl vážné zranění achillovy šlachy a do letošního ročníku s nějvětší pravděpodobní nezasáhne. Na dvakrát zlomenou čelist má Filip Suchý.

Bruslaři se nenachází v lehké situaci a sportovní úsek usilovně pracuje na vhodném doplnění kádru.

Z kabiny Energie

Energetikům se naproti tomu daří v přípravě velice solidně. Ve všech pěti odehraných zápasech by svěřenci Pavla Patery minimálně bodovali. Na domácí půdu se Karlovarští vrací po derby s Plzní a Litvínovem, v obou případech dokázali zvítězit a do KV Arény se vrací se třemi výhrami v řadě.

V posledním klání se dařilo formaci Jiskra - Černoch - Procházka, která se postarala o dvě branky.

Do sestavy určitě nezasáhnou reprezentanti Janis Jaks, Roberts Mamčics a Eirik Salsten, které čekají boje v olympijské kvalifikaci.

Nenastoupí ještě ani Ondřej Dlapa, který rehabilituje po operaci, stejně jako Ondřej Beránek. Karlovarský mistr světa už ale začal s týmovým tréninkem. Konkrétní sestavu na utkání s Mladou Boleslaví zveřejníme po úterním dopoledním tréninku.

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Plutnar, Reunanen, Tureček, Moravec, Dorot, Mikyska – Kofroň, Ilomäki, Kern – Procházka, Černoch, Jiskra – Kružík, Sapoušek, Čihař – Koffer, Šír, Redlich

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta, Havlín, Gewiese, Bernad, Jánošík, Vlasák – Buchtele, Fořt, Rekonen – Skalický, Hradec (C), Lakatoš (A) – Doležal, Čajka (A), Stránský – Dvořáček, Závora, Malát