HC Energie Karlovy Vary

Za výhru jsme moc rádi. A zítra zase do tréninku, směje se Ondřej Procházka

V Energii Ondřej Procházka oprášil spolupráci s Jiřím Černochem, s nímž hrál v jedné lajně už době, kdy oba působili ve Spartě. A chemie mezi oběma forvardy funguje očividně stále. K výhře nad Litvínovem každý z nich přispěl gólem, na který mu nahrál ten druhý a navázali tak na souhru z loňské sezony a přispěli k tomu, že po Západu vládne Energie i Podkrušnohoří.

Ondro, výhra 3:0 v Litvínově, jak byste zhodnotil zápas?

Byl to těžký zápas, i když šlo o přípravu. Máme nyní náročný program, takže ta výhra je cenná pro naše sebevědomí (úsměv). Jsme spokojeni, i když nějaké chybky tam byly. Podíváme se na video a podle něj to pak zhodnotíme.

Zápas byl poměrně vyrovnaný, ale ten první gól vás nakopl a zvedli jste se. Souhlasíte?

Určitě, zápas byl poměrně vyrovnaný, akorát my jsme proměňovali šance a dali jsme z nich tři góly. Vzadu nás pak Haby (Vladislav Habal - pozn. redakce) výborně podržel a má zaslouženou nulu (úsměv).

Vy osobně jste vstřelil gól a na další jste nahrával Jiřímu Černochovi, takže vypadá, že vám to v útoku klape...

Samozřejmě už se trochu sehráváme. Přenesli jsme si to z minulé sezony, kdy jsme spolu hráli v nějakých zápasech, takže o sobě víme. Uvidíme, jak to bude dál, jestli se něco změní nebo ne. To bude záležet na trenérech (úsměv), ale musíme takhle pokračovat dál.

Během přípravy se formace poměrně dost točí, jak Vám osobně to vyhovuje. Je to problém nebo to berete, tak jak to je?

Beru to tak, jak to je. Je to rozhodnutí trenérů, kteří chtějí vyzkoušet všechny varianty a žádný problém s tím nemám (úsměv).

Máte teď poměrně těžké tréninky, mohlo to být za tím opatrným začátkem, že jste se do hry dostávali trochu pomaleji, jako v Plzni?

Osobně jsem se cítil líp než v Plzni, ale tady je menší kluziště, takže první třetina byla spíše taková rozkoukávací a na rozehřátí (úsměv). Druhá mi pak seděla mnohem víc. Ve třetí pak byla trošku cítit únava. Jsme rádi, že jsme vyhráli a zítra zase zpátky do tréninku (úsměv).

Tady bylo i trošku menší teplo než v Plzni, jak třeba tohle na ledě a ve výstroji vnímáte?

Je to hodně znát, protože to je nepopsatelný pocit, který v těch výstrojích prožíváme a v tempu, ve kterém hrajeme. Nechtěl bych nikomu přát, aby si to prožil (úsměv). Ale stejné podmínky jsou pro všechny a musíme takhle hrát. V zimě to bude lepší (úsměv).

Stejně těžké je to asi i pro gólmany. Oba dva skvěle zachytali, což je pro vás určitě výhoda, že máte dva tak vyrovnané a skvělé gólmany?

Určitě. Zaplaťpánbůh, že takhle chytají a přeju jim do sezony ať jim to vydrží (úsměv).

Sice je to zatím příprava, ale tři výhry za sebou jsou pro sebevědomí dobré?

Samozřejmě na tu hlavu je to dobrý pocit. Nesmíme polevovat a hrát takhle pořád.

Zítra vás zase čeká náročný trénink, jak se těšíte?

Netěším (smích).

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | před 2 dny

Šance na reparát! Vyzraje Energie na Chemiky?