HC Energie Karlovy Vary

Černoch pálil hned napoprvé. Měli jsme tam dobré i špatné věci, říká po derby

První přípravný duel Energii výsledkově úplně nevyšel a padla v nájezdech, Jiří Černoch ale ví, že na úvod přípravy nemusí být konečné skóre utkání to nejdůležitější. Postupně zažít systém a sehrát se spoluhráči, to je v této fázi to důležité. I přesto se může radovat alespoň ze vstřelené branky, která mu hned na startu další fáze přípravy pomůže.

Jirko, máte za sebou úvodní přípravný zápas. Jaký byl duel v Sokolově?
Byl ohromně náročný. Ty první zápasy vždycky takové jsou, než se do toho člověk dostane. Myslím si, že mohlo být trochu znát, že Sokolov je na ledě o trochu déle než my, ale řekl bych, že jsme odehráli dobrý zápas. Měli jsme tam dobré věci, i ty špatné a musíme si to rozebrat na videu. Myslím si, že to ale nebylo úplně špatné.

Do zápasu jste vstoupili velkým tlakem, měli jste hodně šancí. Chyběla tomu jen branka…
Začátek jsme měli dobrý, pak jsme se bohužel trochu uspokojili a začali jsme si hrát něco, co nemáme. O přestávce jsme si to vyříkali a druhá třetina už zase byla lepší. Jak už to bývá, v zápase byly lepší, ale i horší pasáže. Do startu soutěže je ale ještě hodně času a věřím, že to z naší strany bude jen lepší a lepší.

Na ledě jste osm dní. Dá se už po jednom utkání a takové době říci, na čem je třeba více pracovat?
Určitě ano. Trénovali už jsme nějaké věci, které trenéři chtěli vidět v naší hře. Určitě si to rozebereme, jestli tam ty věci byly a naopak nám ukáží, co nechtějí, aby se v naší hře objevovalo. Teď je to hlavně o tom, dostat do sebe postupně hokej, kterým se chceme prezentovat v soutěži.

Podařilo se ti i skórovat. Pro sebevědomí určitě skvělá věc trefit se hned v prvním zápase…
Je to přátelák, ale na sebevědomí je každý gól super věc. Nijak to ale nepřeceňuji, pro mě je důležitější teď, jak se cítím nebo jak si po zápase ten zápas rozeberu v hlavě, co jsem udělal dobře nebo špatně a abych zapracoval na tom, jak to má v lize vypadat.

Jednu branku jste vstřelili těsně po skončení přesilové hry, jeden v powerplay. I to je určitě potěšující…
Vůbec jsme to ještě netrénovali, ale je to samozřejmě povzbuzující. Trenéři nám nakreslili, kde chtějí, abychom stáli a je důležité, že z toho padl gól. Na psychiku je to vždy pozitivní. Měli jsme dobré věci i v přesilovkách, ke kterým jsme se zatím také nedostali, i v oslabení. Věřím, že je na čem stavět.

Související články