HC Energie Karlovy Vary

Robin Sapoušek: Bylo hezké být zase zpátky v dresu Energie

Svůj první zápas po návratu ze zámoří má za sebou Robin Sapoušek. Dvojnásobný juniorský medailista ukazoval, že ani zápasová pauza po zranění neubrala nic z jeho umu a obětavosti. Robin však ví, že toto je teprve první krůček, a že má před sebou ještě spoustu práce, které se však nebojí a je připravený do ní jít naplno. Pro mladého útočníka bylo utkání s Baníkem speciální i tím, že nastoupil proti svým spoluhráčům z juniorky Energie.

Robine, jaké to bylo hrát zase za Energii?

Bylo hezké být zase zpátky v dresu Energie (úsměv). Jsem za to rád a hrozně jsem se na to těšil.

Kvůli zranění z mistrovství světa juniorů jsi dlouho nehrál. Co pro Tebe zápas znamenal z této stránky?

Snažil jsem se nepřipouštět si, že hraju po tak dlouhé době. Ani se na to vůbec nechci nějak vymlouvat, ale nějaká doba to byla a je v čem se zlepšovat. Jsem na začátku, ale chci být pozitivní a každým tréninkem a zápasem se zlepšovat (úsměv).

Vypadalo to, že ty a další mladí kluci, kteří do týmu přišli, jste byli hodně vidět a bylo na vás znát nadšení ze zápasu, a také jste konečně mohli využít všechno, co jste v letní přípravě odmakali …

Snažil jsem se to aspoň trochu prodat (úsměv), i když jak říkám, jsme teprve na začátku. Ale na druhou stranu jsem se snažil nebýt přemotivovaný, protože to je těžké, jak dlouho nehrajete. Snažil jsem se do toho prostě vnést energii (úsměv).

Za Sokolov nastoupilo poměrně dost kluků z karlovarské juniorky, se kterými jsi několik sezon hrál. Řekli jste si něco před zápasem?

Ani ne (úsměv). Většinou jsme se na sebe jenom usmáli. Bylo ale zajímavé takhle hrát proti svým kamarádům, se kterými jsem byl předtím v týmu.

No i přesto jste si na ledě rozhodně nic neradovali. Tam šlo kamarádství stranou …

Na tohle se úplně nehraje (úsměv). To nemůžeme, protože to se nedělá. Jdeme do toho samozřejmě s nějakým rozumem, ale každý chce vyhrát.

Vám to nakonec nevyšlo, ale v zápase padlo hodně branek a fanoušky musel bavit. Jak sis ho užil?

Bylo to nahoru dolů. Snažili jsme se strhnout zápas na svoji stranu, bohužel se to nepodařilo. Musíme se poučit z těch věcí, které jsme nedělali dobře a zlepšovat se dál.

Po nějaké době s vámi soupeři začali držet krok. Byli rychlí, bojovní a důrazní …

Byl to aktivní hokej a bylo tam hodně soubojů, což jsme čekali a také nám to ukázalo nějaké věci.

Z Tvého návratu mají jistě radost i rodiče. Byli se na Tvůj první zápas podívat?

Taťka ne, protože měl trénink (úsměv), ale byla tady mamka, sestra, sestřenice a bratranci. Určitě jsou rádi, protože když jsem byl v Kanadě, bylo složitější, aby mě při zápasech sledovali (úsměv).

Děkuji za rozhovor.