HC Energie Karlovy Vary

Hamalčík vynuloval Američany. Energie slaví první výhru

Karlovarští hokejisté se poprvé představili na domácí půdě, kdy hostili univerzitní tým z USA Cornell Big Red. Duel plný peprných okamžiků ovládli energetici, kteří vsítili tři branky. Důležitou roli sehrál gólman Petr Hamalčík, jenž zaznamenal vychytané čisté konto.
Příprava na sezonu, přát., st 14.8.2024, KV Aréna
HC Energie Karlovy Vary
Cornell University
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 20. Šik (Rulík, Moravec), 24. Koffer (Moravec)., 60. Kružík
vyloučení6:5
využití0:0
oslabení0:0
diváci1733
HC Energie Karlovy Vary: Hamalčík – Šalda, Dorot, Rulík, Moravec, Mikyska, Tureček – Jiskra, Sapoušek, Koffer, Kupčo, Čihař, Kružík, Kofroň, Šír, Šik, Steklý, Váňa Janata
Cornell University: Keopple – O'Brien, Kempf, Stanley, Fegaras, Rego, Mosko, Robertson, Suda, Wolfenberg – O'Leary, Kraft, Donaldson, Walsh, Catalano, Major, Bancroft, Kovich, Castagna, Penney, Wallace, DeSantis, Murray

Komentář k utkání

V první třetině předvedly oba týmy aktivní hru, přičemž domácí měli mírnou převahu. Brankáři Hamalčík a Keopple dlouho odolávali, přestože čelili několika nebezpečným situacím. Nejblíže gólu byl Tim Rego z Cornellu, který v 16. minutě trefil tyč. Za domácí měli dobré šance Šik a Tureček, ale nad brankářem soupeře neuspěli. Dramatický závěr třetiny přinesl úvodní gól. V čase 19:04 se prosadil Otakar Šik, který při signalizované výhodě přesně zamířil ke vzdálenější tyči. Karlovy Vary tak šly v závěru úvodní dvacetiminutovky do vedení 1:0.

Karlovy Vary navýšily náskok ve 23. minutě. David Moravec zachytil puk u pravého mantinelu a okamžitě našel přihrávkou rozjetého Filipa Koffera. Ten se řítil středem útočného pásma a ze slotu překvapil brankáře Cornellu prudkou střelou nad vyrážečku. Na druhé straně pak Hamalčík předvedl několik bravurních zákroků, zejména proti Donaldsonovi a Stanleymu. Hosté měli své šance, O'Brien trefil tyč, zatímco domácí Šír minul odkrytou bránu. Po dvou třetinách vedly Karlovarští na domácí půdě o dvě branky.

Třetí třetina přinesla několik vyloučených na obou stranách, a však ani jednomu z týmů se nedařilo v početních převahách skórovat. Ke konci se Cornell pokoušel prosadit se šesti hráči v poli. Prázdné brány hostů využil Daniel Kružík, který střelou z útočné modré měl neměl problém uklidit kotouč do sítě - 3:0. Úvodní představení na domácím ledě přineslo energetikům první výhru v letošní přípravě.

Fotogalerie

Související články