HC Energie Karlovy Vary

Bitva s univerzitou je tady, do KV Areny míří Cornell


Karlovarskou Energii čeká historicky první střet s týmem americké univerzity. Do KV Areny zavítá už dnes mužstvo Cornell Big Red. Energetici budou chtít ve třetím přípravném zápase zapsat první vítězství. Utkání startuje ve středu 14. srpna v 17:30, vstupenky je možné zakoupit v online předprodeji na vstupenky.hokejkv.cz nebo na pokladně KV Areny (otevírá v 16:00).
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream
Online předprodej

INFORMACE PRO FANOUŠKY

I na utkání s týmem Cornellu platí permanentní vstupenky na novou sezonu 2024/25. Jejich majitelé si tak nemusí kupovat žádnou vstupenku.

Ostatní fanoušci mohou využít předprodej vstupenek na vstupenky.hokejkv.cz, nebo mohou lístek zakoupit přímo na pokladně KV Areny. Ta otevírá v 16 hodin.

O soupeři

Energetici se poprvé v této sezóně představí na domácím ledě v KV Areně, kde je čeká souboj s týmem z prestižní americké univerzitní soutěže NCAA, Cornell Big Red.

Americký tým dorazil do Česka již o víkendu a již má za sebou zápasy s pražskou Spartou (prohra 1:6) a výběrem z českých univerzitních týmů (výhra 4:1).

Pro Karlovy Vary půjde o historicky první střetnutí s americkým univerzitním týmem. Cornell Big Red je známý svou bohatou hokejovou tradicí, z jehož řad vzešla řada významných hráčů, včetně vítězů Stanley Cupu a účastníků olympijských her. V současném týmu najdeme několik talentovaných hráčů, kteří by se v budoucnu mohli objevit v NHL. Na soupisce Cornellu je také odchovanec pražské Sparty Ondřej Pšenička.

Na Cornell čeká ve středu kromě samotného utkání bohatý program. Hráči se podívají na krátkou prohlídku města Karlovy Vary, trenérský štáb Cornellu pak povede trénink karlovarských dorostenců a připravena je i debata s trenéry a hráči.

Z kabiny Energie

Energetiky čeká už třetí přípravný duel před novou extraligovou sezonou. V tom úvodním padli 4:5 po nájezdech na ledě Sokolova, podobně si vedli i proti Litvínovu. V Chebu sice dokázali stáhnout dvoubrankové manko, v penaltovém rozstřelu byl ale opět úspěšnější soupeř. Příprava je ale teprve na začátku.

„Spokojeni jsme byli hlavně s první a třetí třetinou, kde jsme měli dobrý pohyb a vyhrávali jsme osobní souboje, ať už to bylo při napadání nebo v našem obranném pásmu. Po celý zápas jsme měli hodně šancí, ale těch branek se zatím nedaří moc dávat. Na tom musíme zapracovat, stejně jako na nájezdech. Prohrávali jsme o dva góly, dokázali jsme vyrovnat, což tým někam posune, ale ještě to pořád není úplně ono,“ hodnotil duel v Chebu, na který se přišlo podívat 1218 fanoušků, asistent trenéra David Moravec.

Dobrou formu prokázal i ve druhém utkání za Energii obránce Janis Jaks. Zadák, který do Karlových Varů přišel i s cílem podpořit ofenzivu, skóroval i ve druhém zápase za svůj nový tým.

„Je to vždy dobré, když se Vám v přípravě podaří dát nějaké góly, stoupne Vám sebevědomí. Je to dobrý způsob, jak začít sezonu. Cítím se opravdu dobře,“ hodnotil duel proti svému bývalému týmu v pozápasovém rozhovoru.

Energie se tak proti Cornellu pokusí vybojovat první vítězství v přípravě. O tom, jakou sestavu zvolí trenéři do vzájemného zápasu, budeme informovat po dopoledním týmovém tréninku.

Související články