HC Energie Karlovy Vary

Bojovník Rohan: Člověka potěší, že se ta práce na konci ukáže

Na západě Čech se připravuje již ke své jedenácté sezoně, ve které bude chtít navázat na loňský povedený ročník, který původně měl začít v prvoligovém Sokolově. Často přehlížený obránce Martin Rohan, jenž se dle Gutových tabulek stal nejkomplexnějším zadákem týmu v uplynulé sezoně, se rozpovídal nejen o skončené suché přípravě.

Martine, je za vámi suchá příprava. Jak probíhala a jak se lišila oproti předchozím rokům?
Příprava byla celkem náročná. Řekl bych, že toho bylo akorát. Bylo tam spoustu běhání, které já nemám moc rád, ale věříme trenérovi, že nás na sezonu dobře připravil.

Vy býváte vždy mezi těmi nejlépe připravenými hráči. Trávíte v posilovně více času, než vaši spoluhráči?
Teď úplně ne. Myslím si, že ten čas přijde teď, když budeme mít volno. Každý si docvičí, co chce. Sílu a fyzičku si vždy dělám sám ještě po letní přípravě.

Martin Rohan
obránce
Z 51
G 4
A 9
B 13

Jaké máte plány pro nadcházející volno?
Dám si asi týden volno, pojedeme s rodinou někam po Čechách na výlety. Pak ještě nějaká moje vlastní příprava, co si potřebuji udělat sám pro sebe.

Jak se z pohledu obránce díváte na posily, které vedení do defenzívy přivedlo?
Já si myslím, že jsme dobře nahradili ty hráče, kteří odešli. Potřebovali jsme velkého silného obránce, což jsme Kotvičem (Oldrich Kotvan) nahradili dobře.



V Karlových Varech přidáte již jedenáctou sezonu. Jaké před ní máte očekávání?
Já doufám, že navážeme na tu sezonu, co jsme hráli teď. Kdybychom udělali alespoň to předkolo, bylo by to super.

Přestože to je už jedenáctý ročník v dresu Energie, na kontě nemáte tolik odehraných utkání, protože jsme zpočátku často cestoval mezi první ligou a extraligou. Berete jako zadostiučinění, že jste se poslední sezony zařadil mezi klíčové obránce?
Musím říct, že u mě to byla delší cesta, než u ostatních. O to víc jsem ale rád, že můžu být tady a být součástí toho týmu.

Před uplynulou sezonou jste navíc měl zamířit do Sokolova. Jak se stalo, že jste se nakonec vrátil mezi energetiky?
Nevím, bylo to takové zvláštní. V přípravě jsem tam byl čtrnáct dní, pak se to trenérovi asi nezdálo a stáhl si mě zpátky. Nakonec jsem tady odehrál skoro všechny zápasy.



Patříte mezi klubové stálice. Dokážete si představit, že byste oblékl jiný dres, než právě ten karlovarský?
Teď už asi ne.

Vloni jste zažil bodově vůbec nejpovedenější ročník. Je to i tím, že se dařilo týmu?
Samozřejmě, to s tím souvisí. Když se daří týmu, tak se začne dařit i jednotlivým hráčům, to je samozřejmost.

Vy jste mezi karlovarskými skončil nejlépe co se Gutových tabulek týče (statistika nejkomplexněji zohledňuje hodnotu hráče pro tým). To je bezesporu také určité zadostiučinění, že?
Asi ano. Abych pravdu řekl, tak po sezoně jsem vůbec nevěděl, že bych mohl nějakou takovou statistiku vyhrát, ale člověka potěší, že se ta práce na konci ukáže.

Zblokoval jste z hráčů Energie vůbec nejvíce střel. Když Jan Výtisk odešel do první ligy, nebudete usilovat o prvenství v Radegast indexu?
Když to přijde, tak to přijde. Já mám defenzivní úkoly, hraji oslabení, takže budu dělat tu svou práci, kterou mám. Když dostanu zelenou helmu, tak ji dostanu. Když ne, tak ne.