HC Energie Karlovy Vary

Prověrka jako hrom. Do KV Areny přijíždí Sparta

Přípravné období vstupuje do druhé poloviny. Pět utkání mají energetici za sebou a stejný počet je ještě čeká. Ve čtvrtek dorazí do lázeňského města pražská Sparta. První vzájemný duel ovládla Energie po nájezdech, uspěje i podruhé? Utkání začíná v 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Tipsport
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Sparta doposud odehrála pět přípravných utkání. Pyšní se bilancí dvou vítězství a tří porážek. Dvakrát vyhrála nad českobudějovickým Motorem. Naopak nestačila na karlovarskou Energii, Slavii a v úterý podlehla také Pardubicím. Utkání se odehrálo na neutrální půdě v Poděbradech. Přesto musí Spartu prohra mrzet. Do utkání šla totiž ve velmi silném složení. Čtvrteční duel bude pro svěřence trenéra Jandače posledním přípravným. Následně je čekají zápasy v lize mistrů a poté už ty extraligové. Dá se proto očekávat, že do utkání nastoupí holešovický velkoklub v co nejsilnější sestavě.

Z domácí šatny

Na rozdíl od Sparty čeká karlovarské hokejisty ve čtvrtek šesté utkání, čímž vstoupí do druhé poloviny přípravných zápasů. Dá se proto očekávat, že i energetici půjdou do utkání v sestavě, jenž by se měla blížit té extraligové, což potvrdil i asistent trenéra Tomáš Mariška. "Čtvrteční sestava se už bude blížit té, se kterou půjdeme do ligy. Samozřejmě budeme ještě zkoušet nějaké nové vazby, ale nastoupíme v co nejsilnějším složení."

Celkově si karlovarský lodivod dosavadní průběh přípravy pochvaluje. Zároveň moc dobře ví, co je potřeba do začátku extraligy vypilovat. "Zejména poslední dva soupeři, Hradec a Kladno, nás dobře prověřili. Ve čtvrtek přijede, dle mého, ještě o level kvalitnější soupeř. Budeme chtít určitě vyhrát. K tomu potřebujeme zlepšit produktivitu a přesilové hry. To jsou dva aspekty, se kterými nejsme zatím úplně spokojení."

Loňští permanentkáři si mohou vyzvednout klubové šály

Karlovarští permanentkáři ze sezony 2020/21, kteří podpořili klub koupí „nové“ permanentky, tj. zaslali klubu sponzorský dar ve výši ceny permanentky, se mohou těšit na první ze slíbených odměn. Během přípravného duelu se Spartou ve čtvrtek 19. srpna si mohou ve vestibulu KV Areny naproti hlavním vchodu vyzvednou klubovou šálu. Více informací v tomto článku.

Podmínky vstupu na utkání

Na utkání je povolen vstup fanouškům, kteří se prokáží:
• negativním RT-PCR testem ne starším než 7 dní
• negativním POC (antigenním) testem ne starším než 72 hodin
• certifikátem prokazujícím dokončené očkování, tj. nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování
• laboratorním potvrzením o prodělané nemoci COVID-19, kdy od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní

Pozor, od 1.7. již pro vstup na sportovní utkání nestačí čestné prohlášení o provedeném testování v práci či ve škole.

Na utkání mohou být přítomné pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19. Po vstupu do KV Areny je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem třídy FFP2/KN95.

Výjimku z výše uvedených pravidel mají děti mladší 6 let.

Sledujte prosím pozorně i nadále průběžně náš web a sociální sítě s ohledem na možnou změnu aktuálních vládních opatření týkajících se vstupu na sportovní utkání.

Související články