HC Energie Karlovy Vary

V odvetě proti Spartě znovu úřadovala Energie

V souboji se Spartou se Jiřímu Kulichovi podařilo otevřít skóre zápasu po 27 vteřinách. Ve druhé třetině zvýšil náskok Martin Kohout a v závěrečné dvacetiminutovce utvrdil vítězství Karlových Varů Tomáš Vondráček gólem ze samostatného úniku. Energetici tak porazili Spartu i podruhé v přípravě.
Příprava na sezonu, přát., čt 19.8.2021, KV Arena
Karlovy Vary
Sparta
3:1
1:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky:1. Kulich (Flek, Rachůnek), 36. Kohout (Pulpán, Koblasa), 54. Vondráček - 60. Prymula.
Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Gerát, Pešek
vyloučení3:5
využití1:0
diváci1234
Karlovy Vary: Novotný (Krajčovič) – Parkkonen, Plutnar, Pulpán "A", Dlapa, Rohan, Havllín, Weinhold – Rachůnek "A", Kulich, Flek – Průžek, Hladonik, Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček "C" – Šik
Sparta: Salák (Neužil) – Moravčík "A", Mikliš, Jandus M., Němeček, Dvořák, Pavelka – Thorell, Chlapík "A", Prymula – Doležal, Horák, Řepík "C" – Buchtele, Zikmund, Forman – Jandus T., Vitouch, Hašek

Komentář k utkání

Do druhé poloviny přípravných zápasů vkročila Energie šťastnou nohou. Karlovarským stačilo 27 vteřin na úvodní branku klání se Spartou. S kotoučem ujel po pravé straně rychlík v podobě Jakuba Fleka spolu s Jiřím Kulichem, jenž dostal nahrávku v předbrankovém prostoru a poslal puk do sparťanské sítě. Až ve 14. minutě dostala Sparta příležitost k vyrovnání, když se v mezikruží ocitl Ladislav Zikmund, ale maskovaný muž v domácí kleci předvedl důležitý zákrok. Týmy si v první dvacetiminutovce nedokázaly vytvořit další šance a Energie si do druhé třetiny odnesla jednogólový náskok.

Sparta si připravila větší šanci ve 25. minutě, kdy Thorell poslal dělovku z kruhů, ale jeho střelu zastavil pohotový zákrok Filipa Novotného. Hra postupně ubrala na tempu, což potvrzovalo několik po sobě jdoucí zakázaných uvolnění. Ve 28. minutě prověřil Salákovu pozornost Jakub Flek. Ve 35. minutě došlo k menší potyčce, kterou vyvolal Ondřej Mikliš a Energie si tak vysloužila přesilovou hru. Energetikům stačilo pouhých šest vteřin ke skórování. Lukáš Pulpán nabil na Martin Kohouta na jehož střelu byl Alexander Salák krátký. Po dvou třetinách vedla Energie nad Spartou 2:0.

Závěrečnou třetinu odstartovala kanonáda karlovarských hokejistů, ale všem pokusům úspěšně čelil sparťanský gólman. O slovo se následně přihlásili hosté, ale na druhé straně stál neoblomný Filip Novotný spolu s kolegy z důsledné obrany. Následně se hra začala přelévat z jednoho konce na druhý, Sparta se pokoušela snížit náskok energetiků, ale brankář Energie si pokusy Sparty hlídal. Na druhé straně měl spoustu práce i Salák, ale domácí dlouho další branku nepřidali. Ve 49. minutě střelecký pokus zaznamenal Lukáš Pulpán, ale i zde byl připravený brankář hostí se svou lapačkou. V 54. minutě po zblokované sparťanské střele se u kotouče zjevil Tomáš Vondráček, který ukončil svůj samostatný únik prostřelením hostujícího brankáře. Ve vlastním oslabení v 58. minutě unikl po levé straně s kotoučem Martin Kohout, v koncovce trefil pouze Salákovo rameno. V posledních vteřinách Sparta ještě upravila skóre po brance Patrika Prymuly na konečných 3:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Odehráli jsme dobré utkání s kvalitním soupeřem, který se připravuje na Ligu mistrů a má velkou kvalitu. Jsem rád za náš přístup k dnešnímu zápasu, zvládli jsme ho totiž mnohem lépe než poslední dvě utkání, která jsme, ať už z důvodu nedisciplinovanosti nebo nedodržováním určitých věcí, nezvládli. Na hráčích dnes byla vidět velká touha po vítězství, obětavost, zblokovali jsme spoustu střel a byli jsme silní v osobních soubojích. Filip Novotný nám dal šanci a udržel nás v zápase o krok vpředu. Myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát a jsem rád, jak jsme to zvládli.

Tomáš Hamara (HC Sparta Praha): Zápas s Energií nebyl tolik o hokejovosti, jako o bojovnosti. Domácí trestali naše chyby, na které jsme nebyli schopni včas zareagovat. Před Ligou mistrů musíme týmový výkon zlepšit a zaměřit se na detail v naší hře.

Fotogalerie

Související články