HC Energie Karlovy Vary

Energie zakončila venkovní sérii porážkou na ledě Bruslařů

Hokejisté karlovarské Energie za sebou mají i poslední utkání venkovního tripu. Na ledě mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Areny zářil gólman Filip Novotný, ani on ale nezabránil třem inkasovaným brankám. Bruslaři Západočechy drtivě přestříleli poměrem 47:15 a získali tři body. Šanci na reparát mají svěřenci Martina Pešouta v pátek, kdy hostí České Budějovice.
Tipsport extraliga, 11. kolo, ne 3.10.2021
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
3:1
0:0, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 39. Bičevskis (Jan Eberle, J. Dufek), 44. Kotala (Kelemen, Pa. Pýcha), 45. P. Kousal (Lunter, O. Najman) – 49. Redlich (Plutnar, Parkkonen) .
Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Gerát, Hynek
vyloučení2:5
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku47:15
zblokované střely8:7
hity10:11
vhazování42:19
diváci2621
Ml.Boleslav: Růžička – Pa. Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, D. Moravec – Kelemen, Fořt, D. Šťastný – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).
Karlovy Vary: Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Mar. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Kracík, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Komentář k utkání

Od úvodních minut se aktivněji jevili domácí hokejisté. Tu největší šanci měl ale paradoxně karlovarský hráč, a to navíc ve vlastním oslabení. Před Růžičkou se zjevil nikým nehlídaný Ondřej Beránek, který měl spoustu prostoru, nicméně na mladoboleslavského brankáře recept nenašel. Na druhé straně měl hned několik příležitostí lotyšský forvard Maris Bičevskis, který dostal přihrávku k pravé tyči Novotného branky. Gólman Energie ale skvěle zareagoval a střelu vyrazil. Další vynikající moment karlovarské pětatřicítky přišel na konci 15. minuty, kdy se před ním ocitl osamocený David Šťastný. Nejproduktivnější hráč Bruslařů vyslal na hostující svatyni nebezpečnou střelu, ale Novotný byl i tentokráte proti. Herní převaha domácích byla v úvodní dvacetiminutovce zřetelná, svědčil o tom i fakt, že celek z města automobilů vedl na střely 20:4.

Na úvodní trefu si diváci ve ŠKO-ENERGO Areně museli ještě nějakou chvilku počkat, byť příležitosti ke skórování. Hned po dvaašedesáti vteřinách byl vyloučen mladoboleslavský Pláněk, Karlovy Vary ale početní výhodu nezužitkovaly. Ve 27. minutě pak dostali příležitosti Bruslaři, když usedl na čtyři minuty na trestnou lavici hostující Ondřej Dlapa. Tato přesilovka ale rovněž zůstala nevyužita. Poprvé rozvlnila Mladá Boleslav síť za Novotným v čase 32:44. Po střele od modré tečoval kotouč novic v domácí sestavě Tomáš Fořt, avšak jak se později ukázalo, byla jeho teč v rozporu s pravidly, a tak sudí po rozboru u videa rozpažil. To nemuselo domácí tolik mrzet, o necelých šest minut později se totiž přeci jen dočkali. Dufek poslal kotouč na Eberleho, jehož pokus sice Novotný ještě vyrazil, ovšem na následnou dorážku Marise Bičevskise už byl krátký. Karlovarští nedokázali na inkasovaný moment zareagovat a do kabiny odcházeli s jednobrankovou ztrátou.

Vstup do poslední části zápasu energetikům nevyšel. Poté, co na trestnou lavici usedl za hákování Jakub Flek, inkasovala Energie podruhé. Početní výhodu zužitkoval Jakub Kotala, jenž ukázal přehled před hostující svatyní a svou tečí upravil na 2:0 z domácího pohledu. Hororová pasáž pokračovala v čase 44:01, tedy pětatřicet vteřin po druhém mladoboleslavském gólu. Lunter vybídl v mezikruží dobře postaveného Pavla Kousala. který svižným pokusem pokořil Filipa Novotného. O dvě a tři čtvrtě minuty na to mohl skórovat sám Mário Luntner, toho ale zastavila branková konstrukce. Naopak přišla odpověď na druhé straně. Při signalizovaném faulu Mladé Boleslavi se kotouč dostal na modrou čáru, odkud nahazoval Michal Plutnar a kotouč do branky šikovně tečoval Tomáš Redlich. To ale bylo ze strany energetiků vše, další zásah nepřidali ani s šesti v hráči v poli a z Mladé Boleslavi si tak neodvezli ani bod.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Od začátku zápasu jsme šli trpělivě za třemi body. Jsme rádi, že nám to tam do konce druhé třetiny padlo. Myslím si, že jsme celý zápas byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Narazili jsem na velmi silného soupeře. Řekl bych, že Boleslav byla v zápase lepší, měla lepší pohyb, byla silnější v soubojích a zaslouženě vyhrála. Vidím dva klíčové momenty: Jedním z nich byla lehká branka na konci druhé třetina, která nás trochu vyvedla z role. Potom to byla naše nedisciplinovanost, udělali jsme spoustu zbytečných faulů a dali jsme domácím velký prostor v přesilových hrách, což nás stálo spoustu sil, které nám na konci chyběli k tomu, abychom se zápasem stihli něco udělat.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 3.10.2021

Tahali jsme za kratší konec, smutní Redlich