HC Energie Karlovy Vary

Konečná zastávka venkovního tripu. Energie se představí na ledě Mladé Boleslavi

Čtyřzápasová série venkovních duelů je téměř u konce. Karlovarskou výpravu ale před návratem na domácí led čeká ještě jedno představení v roli hostujícího celku, v neděli od 16:00 se postaví Mladé Boleslavi.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

O soupeři

Energetiky čeká po šampionovi z Třince další těžká zkouška. Proti tentokráte stojí ambiciózní Mladá Boleslav, která se za poslední sezony vypracovala mezi elitní celky Tipsport extraligy. A tento status Bruslaři potvrzují i v dosavadním průběhu letošního ročníku.

Stačí se podívat na tabulku. Po deseti odehraných duelech mají Mladoboleslavští na svém kontě osmnáct bodů, tedy stejně jako první Oceláři a třetí Pardubice. Před karlovarskou Energií, které patří osmé místo, mají náskok čtyř bodů. V pátek měli možnost dostat se do čela, ovšem na ledě Hradce Králové nevstřelili ani gól a prohráli 0:2. Touto porážkou zároveň skončila i vítězná šňůra tří zápasů v řadě, před tím porazili Brno, Plzeň a Liberec.

Bruslaři se mohou spolehnout na vyrovnanou brankářskou dvojici. Slovinec Gašper Krošelj zatím odchytal sedm utkání, po kterých se může pyšnit 93,78% úspěšností zákroků. Zatím menší porci dostává jeho kolega Jan Růžička, jenž má po třech odchytaných duelech úspěšnost zásahů 92,59 %. V poli pak září David Šťastný, osmadvacetiletý forvard už vloni ukazoval své kvality, a dokonce si řekl také o dva zápasy v národním týmu. Letos má zatím po deseti zápasech bilanci 4+6.

Další výraznou tváří ofenzívy by se mohl stát Tomáš Fořt. Bývalý kapitán zlínských Beranů se nedávno přesunul od ševců právě do města automobilů, opačným směrem byli na hostování poslání Adam Zbořil s Oscarem Flynnem. Svou premiéru v zeleném dresu by si mohl odbýt právě proti Karlovým Varům.

Sestavy z předešlého utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Fillman, Bernad, Moravec – Šťastný, Raška, Kelemen – Kousal, Najman, Lunter – Dufek, Claireaux, Kotala – Stránský (A), Bičevskis, Eberle
HC Energie: Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Mar. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek (C) – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Jiskra, Kohout – Redlich, Osmík, Šik.

Návrat kapitána

Velkou vzpruhu před střetnutí s Mladou Boleslaví vyhlíží trenérský štáb Energie. Do sestavy se vrací kapitán Tomáš Vondráček, jenž uspěl s odvoláním u disciplinární komise a jeho trest byl snížen ze tří utkání na dvě. Vondráček byl před svou absencí ve skvělé formě, když skóroval ve čtyřech zápasech v řadě.

Mariška: Bude to pro nás velká bitva

Třetí utkání, třetí souboj s celkem z vrcholu tabulky. Karlovarští zakončí svůj trip na horkém ledě ŠKO-ENERGO Areny. „Venkovní sérii zakončujeme na ledě Mladé Boleslavi, která má výborný vstup do sezony. Mají výborné mužstvo, takže to pro nás zase bude velká bitva,“ ví asistent trenéra Tomáš Mariška.

Lodivody Energie těší předvedené výkony v uplynulých venkovních zápasech, které by měly jejich svěřence jen povzbudit. „V Pardubicích jsme dokázali do poslední chvíle bojovat o body, v Třinci jsme bod vydolovali. Od těchto výkonů se musíme odrazit a já věřím, že nám pomůže i návrat Tomáše Vondráčka do sestavy. Rozhodně pojedeme bojovat od první do poslední minuty o každý bod,“ burcuje Mariška.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 3.10.2021

Tahali jsme za kratší konec, smutní Redlich