HC Energie Karlovy Vary

Kracík: Extraligovou kapitolu jsem měl za uzavřenou. Ve Varech chci odvést nejlepší výkon

Premiéru v karlovarském dresu si odbyl na mladoboleslavském ledě zkušený centr Jaroslav Kracík, jenž přišel do Karlových Varů z prvoligových Litoměřic, výměnou za Patrika Miškáře. Nastoupil ve třetím útoku, mezi Kohoutem a Koblasou a hned ve svém prvním střídání měl slibnou šanci. Bohužel neproměnil a jeho premiéra v dresu Energie tak skončila porážkou...

Jardo, vítejte v Karlových Varech. Jak se upekl váš přesun?
Volal mi trenér Pešout v úterý, po zápase s Pardubicemi, jestli bych nechtěl jít do Varů výměnou za Miškáře. Já jsem říkal, že si to promyslím a hlavně se chtěl domluvit v Litoměřicích, aby s tím byli v pohodě. Oni souhlasili a tak jsem tady.

Když jste se loučil v Plzni. Věřil jste ještě vůbec v další extraligovou štaci?
Vůbec ne. Měl jsem extraligovou kapitolu už uzavřenou. Bral jsem to tak, že v Litoměřicích dokončím kariéru. Ale Vary se ozvaly, takže jsem zpět v extralize. Samozřejmě mám z toho radost a pokusím se tu odvést co nejlepší výkon.

Litoměřice byly na druhém místě v tabulce. Překvapilo vás to, že hrály takhle nahoře?
Nepřekvapilo, tam to funguje fakt velmi dobře. Jsou tam čtyři vyrovnané lajny a výborný trenér. Takže si myslím, že budou hrát nahoře celou sezónu.

S jakým cílem přicházíte, co od vás trenér očekává?
Co vím, tak tady celkově není moc centrů. Takže hlavní cíl je zacelit tuhle díru. Zlepšit úspěšnost na vhazování, zklidnit přesilovku a dát i nějaký ten gól.

Nastoupil jste ve třetím útoku s Koblasou a Kohoutem. Jak hodnotíte prvotní spolupráci?
Utkání se naší lajně moc nepovedlo. Nevytvořili jsme si skoro nic, takže rozhodně máme na čem pracovat. Nutno ale říct, že Boleslav hrála velmi dobře a nás k ničemu pořádně nepustila. Teď máme čas trochu potrénovat a sehrát se. Takže věřím, že budeme lepší.

V pátek hrajete doma s Motorem. Jak se těšíte na domácí premiéru v karlovarském dresu?
Těším se, ve Varech se mi vždycky hrálo dobře. Diváci jsou tam v pohodě. To, že jsem působil dlouho v Plzni, já vůbec neřeším. Takový je proste hokej. Hlavně doufám, že se zvedneme jako lajna a ten zápas vyhrajeme.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 3.10.2021

Tahali jsme za kratší konec, smutní Redlich