HC Energie Karlovy Vary

Užili jsme si to na maximum, hlásí energetici po reprezentačním srazu sedmnáctky

Původně měli jet čtyři, nakonec do Velkých Popovic na úvodní sraz národního týmu do 17 let v nové sezoně vyrazili energetici tři. Brankář Adam Dybal a útočníci Adam Csabi a Matyáš Adámek v uplynulých dnech polykali první tréninkové dávky pod vedením nového kouče sedmnáctky Rostislava Vlacha.

Zatímco obránce Reného Kubíčka na sraz nepustily zdravotní trable, ostatní karlovarští borci do Velkých Popovic na úvodní kempy vyrazili. A nebyli to jediní zástupci našeho klubu, v roli asistenta trenéra totiž bude Vlachovi vypomáhat Václav Eismann, dlouholetý kouč karlovarské juniorky a bývalí hlavní lodivod reprezentační sedmnáctky. A to ještě nechyběla legenda karlovarského hokeje, nyní již trenér brankářů extraligové Mladé Boleslavi, Lukáš Mensator.

Hráče během tří dnů čekaly tréninky i modelová utkání. „První den po příjezdu jsme měli úvodní seznamovací led a společný meeting. Druhý den kempu nás čekal klasický trénink a poté modelové utkání, kdy jsme hráli mezi sebou, zápas nás pak čekal ještě jednou v poslední den kempu,“ popsal stručně průběh brankář Adam Dybal.

Brankář Adam Dybal

Jak už jsme zmínili, mladý gólman, který v průběhu letní přípravy trénoval v partě brankářů i s karlovarským A-týmem, nebyl na kempu jediným energetikem.

„Bylo dobré, že jsem tam nebyl z Varů úplně sám, nemusel jsem si tolik zvykat,“ uvedl k příjemnému faktu útočník Matyáš Adámek, jemuž přitakal i jeho klubový spoluhráč a další forvard Energie Adam Csabi. „Osobně mi to určitě pomohlo, že tam byly známé tváře, ale znal jsem se i s pár kluky, kteří hrají jinde a rád jsem je viděl.“

I když se jednalo především o dřinu, úvodní reprezentační kemp sedmnáctky si všichni energetici užili. „Na sto procent. Máme tu super partu kluků, na tréninku jsme se hodně nasmáli, což si myslím, že je velice důležité,“ uvedl Dybal. A podobně mluvili i jeho spoluhráči.

„Sraz jsem si moc užil. Na to, jak byl krátký, tak jsme si to užili na maximum,“ přitakal Adam Csabi, kterého doplnil Matyáš Adámek. „Bylo to něco jiného než v klubu, na tyto akce se vždy moc těším. Moc jsem si to užil,“ dodal další z karlovarských útočníků, jehož starší bratr působí v klubu již delší dobu a v letošní sezoně bude v pozici kapitána juniorského týmu.

Útočník Matyáš Adámek

Po dlouhé letní přípravě, během které ale energetici chodili i na led, teď čeká hráče krátká dovolená. Na odpočinek ale nebude moc čas, už na konci července se totiž dorostenci sejdou ke společné klubové přípravě.

„Dám si teď chvíli pauzu, zahraji si tenis nebo fotbal, a poté se začnu připravovat, abych byl na předsezónní období co nejlépe připraven,“ má jasno Adámek. A stejně jsou na tom jeho spoluhráči.

„S rodiči bychom měli vyrazit na dovolenou k moři, chtěl bych se ale dál udržovat v tempu, aby celá letní příprava nebyla zbytečná,“ říká i Adam Dybal.

Odpočinek v podobě dovolené pak čeká i na Adama Csabiho, nezůstane ale jen u něj. „Zatím aktivně odpočívám doma. Už se ale těším na přípravu před sezonou, i když vím, že to nebude procházka růžovým sadem,“ dodává na závěr mladý útočník.

Útočník Adam Csabi