HC Energie Karlovy Vary

Jakub Flek zůstává v Karlových Varech!

Karlovarské Ferrari s číslem devět ještě minimálně rok bude vyjíždět k utkáním z černobílé extraligové garáže. Reprezentační útočník Jakub Flek totiž nevyužil žádnou ze zahraničních nabídek a bude tak i v nadcházejícím ročníku 2021/22 oblékat dres Energie.

„Pro nás bylo nesmírně důležité ho udržet, protože nová sezona bude náročná a těžko bychom za něj v létě hledali náhradu. Jakub je takovou herní duší našeho mužstva a i kvůli fanouškům, kteří loňskou sezonu nemohli chodit na hokej, nám přišlo nefér, kdyby teď odešel a nemohli ho v mužstvu vidět. Osobně jsem velice rád, že i přes zahraniční nabídky, které měl, se rozhodl zůstat,“ kvituje Flekovo setrvání v Karlových Varech hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Osmadvacetiletý útočník měl sice několik nabídek ze zahraničí, nakonec se však rozhodl nevyužít výstupní klauzuli ve smlouvě a v Karlových Varech zůstat i v nové extraligové sezoně. Okolností přitom bylo více.

„Nějaké zahraniční nabídky přišly během šampionátu. Mám ale ve Varech smlouvu s výstupní klauzulí do určitého data a po mistrovství už na jednání nebyl moc čas. Trochu mě to mrzí, netajím se tím, že zahraničí je můj velký sen. Na druhou stranu si úplně nezavírám vrátka, třeba se to podaří po sezóně. Zůstávám zatím ve Varech, kde je můj domov. Klub tady je moje srdcovka, takže se těším na novou extraligovou sezónu a doufám, že uděláme konečně nějaký úspěch,“ uvádí důvody reprezentační forvard.

Rodák z Mariánských Lázní tak bude působit na západě Čech i v extraligovém ročníku 2021/22 a pokusí se navázat na předchozí životní sezonu, kdy ovládl klubové bodování týmu, ale především si poprvé v kariéře zahrál na Mistrovství světa.

Flek tak v Karlových Varech zahájí už desátou sezonu a bude v ní útočit na několik klubových milníků. V počtu vstřelených extraligových branek bude útočit na třetí příčku historických tabulek týmu, poskočit navíc může i mezi elitní desítku hráčů v počtu odehraných zápasů za Karlovy Vary.

Osmadvacetiletý útočník doposud v dresu Energie odehrál 318 utkání, ve kterých zapsal 203 bodů, když 97 branek vstřelil a na dalších 106 nahrál svým spoluhráčům.