HC Energie Karlovy Vary

Klubová legenda Karel Janovský slaví 80. narozeniny

V neděli 2. července slaví významné životní jubileum člen Síně slávy karlovarského hokeje a bývalý vynikající hráč Karlových Varů, pan Karel Janovský. Pane Janovský, přejeme Vám vše nejlepší!

Původem z Říčan, své první hokejové krůčky ale Karel Janovský absolvoval již na ledě legendárního karlovarského stadionu u Tržnice. Postupně procházel mládežnickými kategoriemi karlovarského Dynama, kde jej vedli Jaroslav Šíma starší a Robert Robětín.

Tým pod vedením těchto bývalých hráčů měl na dosah postup do přeboru republiky, to se psal rok 1959. Trenéři A-mužstva nadějného obránce Janovského pečlivě pozorovali a v roce 1960 byl ve svých sedmnácti letech zařazen do mužstva dospělých. Definitivně se v prvním týmu vedeném Josefem Kollerem zabydlel o rok později.

Stejně jako jeho předchůdci, ale i následovníci, musel si i Karel Janovský odsloužit dva roky vojny. Usmálo se na něj štěstí a dva roky strávil v Dukle Trenčín.

Po návratu domů již nikde jinde nehrál a byl vždy věrný karlovarskému klubu. Šatnu A-mužstva opustil po dlouhých osmnácti sezonách v roce 1981.

Karel Janovský se v neděli 2. července dožívá krásného životního jubilea. Za klub mu byli popřát sekretář Jiří Holý a kapitán A-týmu Jiří Černoch, kteří mu předali drobné dary a karlovarský dres s číslem 80.