HC Energie Karlovy Vary

Srovnání se špičkou KHL je pro nás super, tvrdí Matěj Stříteský

Na úvod přípravy se karlovarští hokejisté postavili Jekatěrinburgu. Proti silnému celku z Kontinentální hokejové lize si svou premiéru v dresu s éčkem na prsou odbyla čtveřice hráčů, mezi nimiž byl i zadák Matěj Stříteský.

Matěji, vítáme vás v Karlových Varech. Máte za sebou první přípravný zápas v dresu Energie, jaké jsou pocity?
Pocity jsou smíšené, protože jsem trošku zápasil sám se sebou, ale potom si myslím, že se to srovnalo a už to šlo jenom nahoru. Samozřejmě mě mrzí, že jsme prohráli, že jsme nemohli potěšit fanoušky, kteří přišli, a dopřát jim vítězství. Ale myslím si, že se nemáme za co stydět, protože nějaké šance jsme si vytvořili, možná trošku víc než soupeř, akorát se nám je nepodařilo proměnit.

Soupeřem byl tým z KHL, jaký to byl rozdíl oproti jiným týmům z extraligy?
Prvních deset minut to byl docela fičák, ale potom bych řekl, že jsme srovnali krok a bylo to na té hře znát. Dostávali jsme se do šancí, dokázali jsme je i zamknout ve třetině, což je s takovým soupeřem strašně super. Akorát bylo vidět, že jsou déle na ledě, měli tam systémové věci, měli je více promakané. Bylo vidět, že tým je déle spolu a ví, co chtějí hrát. My jsme zatím systémově trénovali jednou. Myslím si, že do ligy máme ještě přes měsíc, takže si to sedne a potom to bude klapat.

Vyhovuje vám v přípravě kombinace českých a zahraničních týmů?
Já si myslím, že to je super, protože v české lize se za tu sezonu budeme potkávat a pak už ty soupeře znáte, pomalu je nemáte čím překvapit. Tady přijede špička z KHL a to srovnání je pro nás super.

Máte ještě nějaké nedostatky, na kterých byste měli zapracovat?
Tento zápas nám ukázal jisté věci, které si budeme muset rozebrat, podívat se na ně a určitě na nich zapracovat. Práce je ještě dost a dost.

Další zápas vás čeká až za týden, vidíte to jako výhodu na přípravu?
Řekl bych, že je to úplně jedno. Mě to trénování moc nebere, radši bych hrál zápasy, než potom někde trénoval, ale samozřejmě to k tomu prostě patří, je to nedílná součást. Ale radši bych měl ty zápasy.

Jste jednou z nových posil, proč jste se tak rozhodl?
Protože o mě Vary měly zájem. Od pana trenéra jsem cítil, že o mě fakt stojí, takže se budu snažit naplnit to, co ode mě očekává a vidím v tom obrovskou možnost posunu dál.

Zatím jste s týmem krátce, jak na vás zatím působí spoluhráči?
Nemůžu říct jediné špatné slovo. Kabina je super a kluci mě přijali. S pár kluky se znám delší dobu, takže fakt super parta.

Děkuji za rozhovor!

Související články