HC Energie Karlovy Vary

Hokej je zpět! Na úvod přípravy přijíždí Jekatěrinburg

Čekání je u konce. Hokejisté karlovarské Energie poprvé v rámci přípravy na nový extraligový ročník vyjedou k ostrému utkání. Na začátek je nečeká nic jednoduchého, do Karlových Varů totiž přijíždí elitní celek z Kontinentální hokejové ligy - Avtomobilist Jekatěrinburg. Čtvrteční duel proti ruskému mužstvu, v jehož řadách je nově také legendární, Pavel Dacjuk začíná v karlovarské areně v 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Na úvod přípravy gigant. Jekatěrinburg patří mezi špičkové kluby v KHL, což potvrdil i v uplynulé sezoně, ve které skončil třetí po základní části s celkovým ziskem pětadevadesáti bodů ve dvaašedesáti zápasech. Svou formu však tým v zádech s českým gólmanem Jakubem Kovářem nedokázal přenést do vyřazovací části a po pěti zápasech v sérii s Ufou Jekatěrinburgu sezona skončila. Avto má za sebou již první přípravné utkání před nadcházejícím ročníkem. V úterním duelu se střetl s chomutovskými Piráty, které porazil poměrem 4:0. Na výsledku se velkou měrou podílel Alexandr Protapovič, jenž skóroval hned dvakrát.

Sestava Jekatěrinburgu z minulého utkání: Gross (41. Galkin) – Berezin, Ščemerov, Sevosťjanov, Beljakov, Korčemkin, Trjamkin (C) – Bělousov, Popov, Setdikov, Chripunov, Litovčenko (A), Obidin, Garejev (A), Pilipenko, Protapovič

Koho sledovat

Velká přestupová bomba. Jekatěrinburgu se povedlo přivést legendárního Pavla Dacjuka, s jehož jménem se skloňoval i možný návrat do NHL. Dalším hráčům, které je dobré v kádru ruského celku sledovat, jsme se věnovali v tomto článku.

Z karlovarských řad

„Čeká nás velmi prestižní soupeř. Uvidíme, v jaké nastoupí sestavě, ale víceméně všichni ti hráči, kteří v kádru jsou mají neskutečnou kvalitu. Připravujeme se na to tak, že to bude maximálně těžký soupeř, na druhou stranu v této fázi pro nás výsledky nejsou až tak důležité, i když do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát, ale hlavně budeme chtít, aby hráči přenášeli do nejvíce věcí z tréninku do zápasu a aby si řekli o místo v sestavě,“ říká před úvodním přípravným kláním Tomáš Mariška.

„O tu motivaci má každý postaráno. Zaprvé se bojuje o místo sestavě a zadruhé si myslím, že proti těmto špičkovým ruským týmům nemusíme nějak zvlášť ty hráče motivovat, ale že to je pro ně takový malý svátek. Věřím, že k tomu přistoupí maximálně zodpovědně a budou se snažit ze sebe vydat maximum,“ hlásí asistent Martina Pešouta. „Těšíme se, že z té tréninkové dřiny a rutiny se dostaneme do toho, co nás baví více, což je hra. “

Ostrý duel vyhlížejí i samotní hráči. „Je super být opět na ledě, skoro týden trénujeme a konečně přijde první zápas. Všichni se těšíme, vždyť kvůli tomu trénujeme. Tréninky jsou jedna věc, ale to utkání je úplně o něčem jiném,“ nemůže se dočkat úvodního vhazování útočník Tomáš Mikúš. Že se energetici postaví gigantovi z Kontinentální hokejové ligy není nutno připomínat. „Je to velmi zvučné jméno, mužstvo z KHL. O motivaci je postaráno, navíc je to první zápas v sezoně, takže každý bude nabuzený, každý bude chtít hrát s velkou chutí,“ tvrdí Mikúš.

Na zápas zve Kovář či Graňák

Český reprezentační gólman a jeden z elitních maskovaných mužů celé Kontinentální hokejové ligy zve fanoušky na duel s Avtomobilistem.

Jedna z nových akvizic už je s týmem v Karlových Varech. Hned po svém příjezdu si Dominik Graňák našel čas, aby příznivce Energie na čtvrteční bitvu pozval.

Související články