HC Energie Karlovy Vary

Hamrla vychytal svůj mateřský klub. Specifický zápas, říká mladý gólman

Po odchodu Jana Bednáře jde Energie znovu cestou, kdy k Filipu Novotnému nasadí mladého kolegu. Svou první letošní šanci dostal sedmnáctiletý Patrik Hamrla, jenž si zachytal na ledě svého mateřského Zlína. Hamrla se blýskl pětadvaceti zákroky a mohl tak slavit svou premiérovou výhru v extralize.

Jaký to byl pocit vyjet na mateřský led?
Bylo to takové specifické. Celkově to byl můj druhý zápas v extralize a ještě na ledě, kde jsem de facto šestnáct let hrál a trénoval. Bylo to pro mě takové specifické. Znám to tu ale dobře, takže to problém nebyl. Musím poděkovat ale klukům a celému týmu za to, jak mi v dnešním zápase pomohli.

Mrzí vás, že kvůli aktuálním opatřením nemohli dorazit na zápas nejbližší?
Mrzí mě to, ale dívali se alespoň přes video. Bohužel, v této době to asi jinak nejde.

Během utkání jste musel vytáhnout několik skvělých zákroků. Jaký byl ten zápas z pohledu gólmana?
První dvě třetiny byly hodně vyrovnané, byly šance na obou stranách. Ve třetí třetině jsme zatlačili, škoda, že nám to tam nepadlo v šedesáti minutách. Jsem ale strašně rád, že jsme vyhráli alespoň v prodloužení a vezeme si za devět dní ze Zlína pět bodů, takže to je super.

Týmu se daří. Cítíte tu pohodu, ačkoliv jste zde nestrávil celou sezonu?
Určitě, kluci hrají s klidem. Máme nahrané nějaké body, jsme na tom dobře v tabulce, takže v tomhle je to super.

Většinu dosavadního ročníku jste hostoval v Sokolově. Jaké tam máte prostředí?
V Sokolově je to super, dostávám tam příležitosti. Jsou tam super tréninky a parádní zázemí, takže já jsem maximálně spokojený.

Zaujmete po odchodu Jana Bednáře roli dvojky?
Uvidíme, řeší se to. Hodně se to odvíjí od mých výkonů. Pokud budu ukazovat, že mám na to chytat v extralize, tak doufám, že ho na pozici dvojky vystřídám. Když ne, tak se musím propracovat první ligou.

Vidíte v Janu Bednářovi určitou motivaci? Dostat se na draft, zachytat si v extralize...
Rozhodně, v tomhle je Honza pro mě vzor. Ukázal, že je skvělý gólman. Klobouk dolů před ním, v šestnácti, sedmnácti letech mít odchytaných tolik zápasů mezi muži? To je opravdu respekt.

Související články