HC Energie Karlovy Vary

Před Patrikem musím smeknout, říká spokojený Flek

Další vyrovnaný duel se Zlínem se rozhodoval tentokrát až v prodloužení. Právě v nastaveném čase dokázal rozhodnout karlovarský Jakub Flek. Ten se prosadil v nařízeném trestném střílení. „Jel jsem z pravé strany, myslím si, že Libor si tam v tu chvíli nechal na vyrážečku trochu místo, čekal, že udělám nějaký blafák. Já jsem nakonec jen naznačil střelu, trochu se vyklonil a nakonec i s trochou štěstí tam ta střela propadla,“ popsala svůj nájezd černobílá devítka.

Věděl jste co při tom rozhodujícím nájezdu uděláte?
Led už v tu chvíli nebyl v nejlepším stavu, takže jsem nechtěl vymýšlet nějaké kličky, chtěl jsem vystřelit. Jel jsem z pravé strany, myslím si, že Libor si tam v tu chvíli nechal na vyrážečku trochu místo, čekal, že udělám nějaký blafák. Já jsem nakonec jen naznačil střelu, trochu se vyklonil a nakonec i s trochou štěstí tam ta střela propadla.

Vy už jste mohl prodloužení rozhodnout chvíli před tímto incidentem…
V tu chvíli jsem si věřil. V té přesilovce jsme dost stříleli. Když jsem jel na bránu, tak jsem měl dost velkou rychlost, najel jsem si tam zespodu a Petr Koblasa mi to tam parádně prostrčil. Jejich obránce byl připravený, protože viděl, jak rychle si najíždím. Já jsem to nakonec zkusil kolem něj a vystřelil jsem, mířil jsem někam na lapačku, tam to ale Kašík vychytal.

Neměli jste zakročit již dříve? Ve třetí třetině jste soupeře jasně přestříleli…
Na konci jsme měli přesilovky, ze kterých se nám ale nepodařilo dát gól, byť tam šance byly. Dobře jsme stříleli, tečovali, pracovali před bránou, ale nepadlo nám to tam. I tak jsme ale rádi, že jsme přidali další výhru, i když v prodloužení. Teď se musíme soustředit na další zápas, který nás čeká zanedlouho.

Nebyli jste opatrnější, když jste se snažili pomoct Patrikovi Hamrlovi k první vychytané výhře?
Určitě. Říkali jsme si to před zápasem. Podporovali jsme ho, aby nebyl nervózní. Musím smeknout, protože v zápase vychytal spoustu velkých šancí. Podržel nás, za což mu náleží velký dík.

V posledním duelu se Zlínem padlo devět branek, dnes jen tři. I tak se ale hrálo podobně do těla, nemyslíte?
Ano. Čekali jsme to, že na nás v první třetině nastoupí, že budou hrát tvrdý hokej, dohrávat nás. Byli jsme na to připravení. Výhra jako výhra. Jsem rád, že to klaplo.

Přidali jste aktuálně šestou výhru v řadě. Co stojí za tím, že se vám tak daří?
Stojí za tím výborná týmová práce a dobrá nálada v týmu. Jsme na vítězné vlně, což je super. Jsem rád, že jsme se rychle oklepali z porážky v Mladé Boleslavi, což byl popravdě velký problém. Hned v dalším utkání jsme se ale vrátili na tu vítěznou vlnu a na týmu jde vidět, že si věříme. I když jsme dnes zase prohrávali, tak jsme do toho nehodili vidle, ale šli jsme si za výhrou.

Čím to je, že v poslední zápasech musíte vždy otáčet skóre?
To netuším. Kdybych to věděl, tak to změníme. Měli jsme na začátku šance, které jsme neproměnili. Zlínu se pak podařilo skórovat. Asi to jednoduše bude tím, že nedáváme první branku.

Daří se týmu, daří se i vám. Zanedlouho budou známé nominace na Channel One Cup, myslíte, že by vám to mohlo zase vyjít?
Doufám. Ale nevím, je to samozřejmě na trenérech. I kdyby se to nepovedlo, tak sezona běží dál a v jejím průběhu je tam ještě jedna reprezentační akce. O ní si budu chtít říct dobrými výkony.

Díky za rozhovor!

Související články