HC Energie Karlovy Vary

Gól potěšil, ale přednější je výhra, říká po první trefě za Energii Jan Šír

Ze severu na západ se před novou sezonou přesunul útočník Jan Šír, který celou svou kariéru oblékal pouze dres Bílých Tygrů. V úterním Západočeském derby si v tom černobílém, karlovarském připsal první gól. Ten mladého útočníka sice potěšil, ale důležitější je pro něj výhra, která byla o to sladší, že šlo o derby.

Honzo, první trefa v karlovarském dresu...

Jelikož jsem celý život hrál v Liberci, tak je to velká změna. Ale v podstatě, když to řeknu blbě (úsměv), tak ten gól je pro mě vedlejší. Jsem rád, že jsme vyhráli, a že ten náš výkon už pomalu začíná nějak vypadat. Takže za to jsem mnohem raději (úsměv).

Sice říkáte, že je gól vedlejší, ale pro útočníka a navíc v novém působišti, je důležité si zvednout sebevědomí gólem …

Tak samozřejmě, že ten gól potěší (úsměv), ale kdybychom prohráli, tak by takovou hodnotu stejně neměl. Jsem rád, že jsme to zvládli. Samozřejmě mě to potěšilo, ale přednější je výhra.

Vnímáte nyní coby útočník Karlových Varů trošku víc tu rivalitu? Přece jenom Západočeské derby vždycky bývá vyhrocené …

V Liberci jsme hráli derby s Boleslaví a tam to bylo také každý zápas hodně vyhrocené. Takže já se na to osobně moc těším. Dneska to bylo v takovém přátelském duchu, ale myslím si, že zápasy v lize nebo i ten domácí přátelský zápas, se tak určitě odvíjet nebude (úsměv).

Jak si zvykáte na nové prostředí?

Je to pro mě úplně něco nového. Jsem strašně rád, že tady jsem. Je to pro mě nový impuls. V Liberci jsem byl už v podstatě odmalička, takže jak říkám, jsem strašně rád, že tady můžu být a odvádět svou práci. Doufám, že budeme podávat podobně dobré výkony a budeme se posouvat.

Jak probíhá Vaše zabydlování ve Varech?

Kluci mi s tím dost pomohli. Jsem tady už od letní přípravy, tedy nějaký čtvrtý měsíc. Takže už se tu v podstatě cítím jako doma (úsměv).

Tým vedou olympijští vítězové z Nagana Pavel Patera a David Moravec. Co od vás třeba konkrétně chtějí? Je to třeba něco jiného, než na co jste byl zvyklý, anebo chtějí, abyste hrál to co Vás zdobilo v Liberci?

Chtějí to, co jsem hrál. Kvůli tomu si mě sem i přivedli. Teď mám vyšší čas na ledě a na to si také zvykám. Doufám, že to bude pokračovat, ale samozřejmě to musí být podpořeno mým výkonem a musím si to zasloužit.

Jak právě tu konkurenci v útoku vnímáte?

Každý to vnímá. Myslím si, že je to super. Že nás tu bylo tolik a ta konkurence byla i na trénincích, a že jsme si tam nic nedarovali a ani nedarujeme. Je to lepší, když těch hráčů je víc.

Děkuji za rozhovor.

Související články