HC Energie Karlovy Vary

Energii posílí finský produktivní obránce Tarmo Reunanen!

Defenziva karlovarské Energie hlásí další posilu do svých obranných řad. Z finské Lukko Raumy přichází šestadvacetiletý obránce Tarmo Reunanen, který v Karlových Varech podepsal roční kontrakt do konce sezony 2024/25.

V dresu New Yorku Rangers nakoukl do slavné NHL, zahrál si i za finskou reprezentaci. V posledních dvou sezonách pak válel ve finské Lukko Raumě, kde pravidelně atakoval hranici 30 bodů. To je jen stručný životopis nejnovější karlovarské posily, obránce Tarmo Reunanena!

„Tarmo byl jedním z prvních obránců, které jsme kontaktovali a sledovali už během sezóny. Je to útočně laděný bek, který sbírá body a má zkušenosti i s hokejem v zámoří. Nebojí se fyzické hry a jeho silnou stránkou je hra v přesilovkách,“ popisuje nejnovější posilu Energie její sportovní ředitel Jiří Kalous.

Šestadvacetiletý bek tak tedy přichází do Karlových Varů s pověstí ofenzivního obránce a stává se tak po Davidu Moravcovi, Radimu Šaldovi, Janisu Jaksovi a Robertsu Mamčicsovi už pátou obrannou posilou Energie do nové sezony 2024/25.

Finský zadák má za sebou skvělou poslední sezonu v Raumě. V základní části zapsal v 55 zápasech 28 bodů, další dva pak přidal ve třech duelech play-off, kde ale jeho tým padl už v úvodním kole. Skvěle si Reunanen vedl ale i v Lize mistrů, 10 bodů (4+6) v 11 duelech z něj udělalo druhého nejproduktivnějšího obránce ročníku. Právem tak byl zařazen do hlasování o nejužitečnějšího hráče soutěže a nechyběl v all-star týmu sezony.

Skvělé výkony pak Reunanenovi vynesly po více než čtyřech letech také pozvánku do finského národního týmu, za který odehrál dva duely během únorových Beijer Hockey Games a přispěl k výhře nad Švýcarskem i Českem.

Od nové sezony už bude Tarmo Reunanen novým členem karlovarské hokejové rodiny, ke které se připojí už koncem července se startem přípravy na ledě.

„Jsem opravdu nadšený, že se mohu připojit k týmu a těším se na nadcházející sezónu! Myslím, že během přestupového období tým velmi dobře posílil a už se těším, až společně začneme pracovat a věřím, že pomůžu týmu zlepšovat se a dosáhnout úspěchu v nové sezoně,“ těší se na nové angažmá v Česku finská posila a pokračuje.

„V Karlových Varech jsem nikdy nebyl, ale slyšel jsem o městě mnoho dobrého a z fotek vidím, že je velmi krásné,“ těší se i na nehokejový život Tarmo Reunanen.

Tarmo Reunanen (obránce, 1.3.1998)

Šestadvacetiletý obránce se narodil v městečku Äänekoski nedaleko Jyväskylä, do profi hokeje ale Reunanen nakoukl v Turku.

V barvách tamního klubu TPS prošel dorosteneckými katergoriemi, přičemž šestnáctku vedl i z pozice kapitána, stejně jako juniorským výběrem. Za Áčko debutoval v Liize, nejvyšší finské soutěži, v sezoně 2016/17 ve věku 18 let, v té době už ale pravidelně nastupoval o patro níž za TUTO Hockey.

V průběhu sezony 2017/18 zamířil Reunanen do organizace Lukko Rauma, kde vydržel až do sezony 2020/21, kdy ve čtyřech zápasech oblékl dres slavných New York Rangers. Část sezony strávil i na farmě v Hartfordu, kde nastupoval i o rok později, přičemž později si zahrál i AHL v dresu Chicago Wolves.

Před sezonou 2022/23 zamířil Reunanen zpátky domů do Finska, kde v posledních dvou sezonách oblékal opět dres týmu Lukko Rauma.