HC Energie Karlovy Vary

Kružík pomohl skolit neoblíbenou Plzeň. Výhra nám pomůže do další práce, říká

Energetici v napínavém duelu, po parádním obratu, vyloupili LOGSPEED CZ Arénu. Prvním střelcem Energie byl Daniel Kružík, který krátce před koncem druhé části srovnal skóre a tím nakopl před přestávkou své spoluhráče. Energie tak ovládla první Západočeské derby a vítězně se naladila před tím podkrušnohorským, které odehraje ve čtvrtek v Litvínově.

Danieli, výhra na ledě Plzně 4:2. Na začátku to ale vypadalo, že je Plzeň trochu lepší, jak jste to viděl a jak byste hodnotil zápas?

Měli jsme pomalejší začátek a myslím si, že nám tam chyběly detaily, které teď trénujeme. Postupem času jsme je tam dostali a také v osobních soubojích se to zlepšilo. Začali jsme taky víc chodit do brány. Bylo tam dost střel, a z toho jsme si tvořili šance a z pak nich padaly góly (úsměv).

Apelovali třeba trenéři o přestávce v kabině zrovna na tohle?

Určitě jsme se o některých věcech bavili. Říkali jsme si, že ve druhé polovině první třetiny nastalo zlepšení, a že se chceme vyvarovat drobných chyb dozadu a pokračovat v tvrdé práci dopředu.

Vy sám jste vstřelil branku a navíc z opakované střely. Byl jste překvapený, že tam byl ještě prostor k té “dorážce”?

Já jsem měl nějaké šance už předtím a trošku mě štvalo, že jsem je nedokázal proměnit. Jsem rád, že se to pak ke mně odrazilo zpátky, když ta první střela byla zblokovaná. Snažil jsem se pořád to tam procpat, když tam bylo místo a gólman neviděl. Takže jsem se to snažil trefit, což se povedlo a jsem za to hrozně rád (úsměv).

Před zápasem jste říkal, že to tu nemáte moc rád, takže bude to po dnešku lepší?

No nevím (smích). Uvidíme v dalších zápasech a v sezoně. Doufám, že se to bude opakovat (úsměv).

V lajně jste byl s Robinem Sapouškem a Vojtou Čihařem, jak se vám s nimi hrálo?

Bylo to super. Kluci makali od začátku do konce. Bylo vidět, že dali stranou veškerý respekt. Oba dva makali a hráli tvrdě a vyhrávali souboje. Makali fakt dobře a já je oba můžu jenom pochválit (úsměv).

Měl jste tedy v lajně roli mentora? Přece jenom jste o maličko starší …

S klukama jsme si řekli něco před zápasem. Kluci to dodržovali a hráli jsme dobře a bezpečně a to bylo důležité, protože od toho jsme se potom mohli odrážet dopředu.

Před zápasem jste říkal, že sem jedete vyhrát. Cíl je splněn, i když je to jenom příprava, tak pořád jde o derby. Vnímáte to tak?

Určitě ano. Myslím si, že jak s Plzní, tak i s Litvínovem je to o něco speciální. Takže jsme určitě rádi, že jsme vyhráli a pomůže nám to také do dalších tréninků a zápasů před sezonou.

Děkuji za rozhovor.