HC Energie Karlovy Vary

Krásné gesto! Karlovarští junioři podpořili paralympionika Petráčka

Karlovarští hráči mají srdce na pravém místě. Platí to jak o hráčích A-týmu, kteří pravidelně přispívají na nejrůznější charitativní akce, tak i o našich juniorech. Mládežníci Energie se totiž ze svých peněz rozhodli podpořit paralympijský sen našeho úspěšného sportovce Arnošta Petráčka!

Většina z nich se hokejem ještě ani neživí, i tak se ale rozhodli karlovarští junioři našeho úspěšného reprezentanta podpořit. Úctyhodnou myšlenku navíc vzali za svou i členové realizačního týmu juniorů, stejně tak i hráči a trenéři A-mužstva, kteří Petráčka rovněž finančně podpořili. Celková darovaná částka se tak vyšplhala na deset tisíc korun.

„S myšlenkou přišel náš trenér Pavel Arnošt. Viděl pana Petráčka v pořadu Show Jana Krause a přišel s takovým nápadem, že by po každé hře na tréninku tým, co prohraje, věnoval určitou menší částku. Jsem rád, že se k tomu všichni takto postavili a jsem rád, že mu to takto pomůže,“ uvedl za kabinu juniorů jejich kapitán Ondřej Dorot.

Symbolický šek pak Arnošt Petráček převzal před závěrečným utkáním karlovarských juniorů na nedávném Hejtman Cupu, a to právě z rukou Ondřeje Dorota a také Víta Jiskry, který zastupoval A-tým Energie, který rovněž neváhal a k celé akci se připojil.

Dvojnásobný medailista z paralympijských her navíc energetikům přinesl štěstí, mladí Varáci v souboji o bronz přehráli Mladou Boleslav. Ještě před zápasem se podíval za juniory i do jejich kabiny a krátce s nimi pohovořil.

„Myslím si, že pan Petráček je obrovskou motivací pro nás nejen po sportovní stránce, ale i po stránce životní. To, co v životě dokázal po tom, čím si v životě prošel, to je obdivuhodné. Je to velká motivace pro nás, abychom každý den byli jen lepší a lepší,“ říká kapitán týmu Ondřej Dorot.

O Arnoštu Petráčkovi

Arnošt „Arny“ Petráček má od narození vrozenou vadu horních i dolních končetin. U dolních končetin jde o luxaci kolenních kloubů, horním končetinám chybí pažní kosti.

Rodiče ho velmi brzy seznámili s vodou a už v 11 letech začal plavat i závodně. V 15 letech si na mistrovství v jihoafrickém Durbanu doplaval pro stříbrnou medaili a titul vicemistra světa. Pak v roce 2016 přišlo brazilské Rio de Janeiro a zlatá paralympijská medaile. Zlomovým bodem jeho kariéry se však stal až rok 2021. Na paralympijských hrách v Tokiu získal stříbro své kariéry. V rozplavbě pokořil paralympijský rekord a ve finále plaval ještě rychleji.

Nyní už má splněny limity pro paralympiádu 2024. Pevně věří, že se mu podaří Českou republiku reprezentovat i příští rok, tentokrát v Paříži.

Více o Arnoštu Petráčkovi naleznete ZDE.