HC Energie Karlovy Vary

Čerstvé síly v A-týmu. Jak se vedlo mladíkům mezi seniory?

Energie kromě A-týmu úspěšně pracuje i s mládeží a ti nejlepší mladí hokejisté dostávají příležitost nahlédnout do seniorských soutěží. Ani letošní sezona nebyla výjimkou, atmosféru velkého hokeje okusila hned sedm talentovaných energetiků a ti se své šance zhostili svědomitě a s vervou. Jak se jednotlivým mladíkům vedlo, o tom už pojednává tento článek.

Milan Davídek (16.5.1998)

Dospělý hokej okusil už v sezoně 2016/17, kdy zapsal celkem 27 startů za Áčko, loni Milan Davídek rozšířil svůj počet startů za A-tým Energie o dalších 26 zápasů základní části WSM ligy, ve kterých nastřádal 6 bodů. Ještě více se dvacetiletému útočníkovi dařilo ve druhé polovině sezony, kterou dohrával v prvoligovém Ústí a druholigovém Sokolově, kde v obou případech patřil mezi bodové lídry svých mužstev .

ZGAB+/-TM
26156+40
 

Otakar Šik (4.4.2000)

Mladší bratr někdejšího karlovarského beka a aktuálně kondičního trenéra A-týmu Vojtěcha Šika, Otakar, byl z celé sedmičky mladíků bezesporu největším překvapením sezony. Už v základní části nastoupil k 11 zápasům a důvěru trenérů si získal i ve dvou utkáních play-off. Největší úspěch ale věkem teprve dorostenec zaznamenal v baráži. Proti extraligovým soupeřům si zahrál hned šestkrát a ke dvěma asistencím přidal i svůj premiérový gól v A-týmu Energie.

ZGAB+/-TM
19123+22
 

Filip Bernáth (12.3.2000)

Odchovanec západočeského hokeje, hbitý zadák Filip Bernáth, odehrál celkem šest zápasů za A-tým. V základní části se představil dvakrát a připsal si jednu asistenci. Třikrát dostal šanci i v play-off a na kluzišti se objevil i v posledním barážovém utkání v Jihlavě, díky čemuž se dostal na širší soupisku A-týmu pro sezonu 18/19.

ZGAB+/-TM
601102
 

Petr Vodička (19.6.1997)

Urostlý junior se již pěknou řádku let pohybuje v akademii Energie, vždy jako stabilní člen týmu. Loni se dočkal akce v nejvyšší kategorii i jako hráč Energie. Její dres oblékl dvakrát, v obou případech v základní části, a ač hráč třetí obranné dvojice, do statistik si přidal jednu nahrávku.

ZGAB+/-TM
201100
 

Ondřej Pajk (20.7.1998)

Blonďatý bek je dalším odchovancem Energie, v jejíž organizaci proputoval napříč všemi věkovými kategoriemi. Tu nejvyšší, totiž seniorskou, okusil coby energetik poprvé až loni, ačkoliv v té době již měl za sebou krátkou stači v sokolovském A-týmu. Narozdíl od ostatních mladíků ale nehrál v základní části, nýbrž se do akce dostal až v play-off a baráži. V obou fázích sezony pak nastoupil jednou.

ZGAB+/-TM
2000-10
 

Jiří Janata (27.4.1997)

Vysoký forvard karlovarské Vlčí smečky má na kontě kromě domácí extraligy i účast v MHL, kam se probojoval tehdy ještě jako dorostenec. Do starší věkové kategorie se dere stále, loni si již druhým rokem odskočil mezi seniory do Sokolova a dočkal se i premiéry v dresu Energie. Tam se představil coby člen třetího útoku v 52. kole při souboji s Kadaní.

ZGAB+/-TM
1000-22
 

František Klejna (1.1.2000)

Důrazný obránce František Klejna patří mezi vůbec to nejlepší, co karlovarský hokej nabízí, již několikátou sezonu totiž stabilně patří do kádru českých mládežnických reprezentací. Loni čaroval v dresu osmnáctky a odbyl si i premiéru v seniorském hokeji, když nastoupil po boku Jana Tomečka ve druhé defenzivní dvojici v posledním utkání základní části.

ZGAB+/-TM
1000+12
 

null