HC Energie Karlovy Vary

Rymon míří do zámoří, hrát bude juniorku za Everett Silvertips

Talentovaný útočník Dominik Rymon bude v příští sezoně působit v zámoří. Osmnáctiletý forvard, který patřil k oporám karlovarské juniorky a je pravidelným mládežnickým reprezentantem, podepsal kontrakt s klubem Everett Silvertips.

O tom, že by Dominik Rymon mohl z Karlových Varů odejít do Kanady, začalo být jasno už začátkem července. Tehdy si ho v CHL import draftu vybral ve 2. kole ze 57. pozice tým Everett Silvertips.

„Jsem velice rád, že si mě vybral zrovna tento tým. Už se moc těším, až poznám jiný hokejový svět,“ uvedl Rymon bezprostředně po letošní volbě talentů do kanadských juniorských soutěží.

Na potvrzení svého odchodu do klubu, kde v minulé sezoně působil i další český útočník Michal Gut, nemusel dlouho čekat.

„Jsme velice rádi, že jsme s Dominikem podepsali smlouvu. Je to talentovaný hráč, který nám pomůže svou soutěživostí, rychlostí a schopností tvořit hru. Věříme, že dobře zapadne do našeho systému a už se nemůžeme dočkat, až s ním budeme pracovat,“ uvedl k jeho příchodu generální manažer a hlavní trenér v jedné osobě Dennis Williams.

Osmnáctiletý Dominik Rymon je karlovarským odchovancem, v klubu odehrál celou svou dosavadní kariéru včetně svého debutu v nejvyšší hokejové soutěži v ročníku 2020-21. V uplynulé sezoně vinou zranění vynechal dva měsíce, i tak stihl v 41 utkáních juniorské extraligy zapsat 46 bodů (27+17). Na závěr sezony pak přidal i účast na jarním MS do 18 let.

Že mladíček Energie přispěje svými ofenzivními schopnostmi i příští rok v zámořské WHL, o tom nepochybují ani v jeho novém působišti.

„Má vysoké hokejové IQ. Až se adaptuje na zámořský hokej, má potenciál stát se se svou pracovní morálkou špičkovým hráčem soutěže. Má všechny vlastnosti, které potřebuje, aby se v našem klubu mohl dále rozvíjet,“ dodal na Rymonovou adresu Williams.

Podpisem smlouvy má Rymon rovněž garantováno školní stipendium pro každou sezonu, kterou ve WHL odehraje. Tak ať se daří!