HC Energie Karlovy Vary

Junioři už jsou na ledě! Těšili jsme se zpátky, říkají

Jako první ze všech karlovarských kategorií zahájili trénink na ledě junioři Energie. Vedení staronovým trenérem Pavlem Arnoštem, který tým převzal znovu po pěti letech, se začali připravovat na nový extraligový ročník, který pro ně začne již na konci srpna.

Rozpis přípravných zápasů juniorů najdete zde

„Čeká nás příprava především na ledě. Doufejme, že kluci budou bez zranění. Další týden nás čekají dva zápasy a už se na ně moc těšíme,“ říká stručně k další fázi přípravy na novou sezonu kouč Pavel Arnošt.

Ten má nyní k dispozici téměř sedm pětek, více než třicítka hráčů se tak bude rvát o své místo v sestavě extraligových juniorů.

„V průběhu přípravného období budeme kádr postupně zužovat, ale teď ještě neproběhne nic dramatického. Do finální podoby ho budeme ladit postupně,“ říká zkušený kouč, který v minulosti trénoval i mládežnické reprezentace či juniory Sparty.

Už příští týden pak naše kluky čeká úvodní dvojice přípravných duelů. Ve čtvrtek od 16:15 vyzvou v KV Areně nováčka z Českých Budějovic, o den později ve stejný čas a na stejném místě Litvínov.

„Přípravné zápasy jsme ladili i s pomocí Jirky Ryžuka. Vrcholem přípravy bude tradiční turnaj v Karlových Varech. Je to jeden z nejlepších turnajů, moc se na něj těšíme, ale mám k němu i respekt,“ zmiňuje tradiční hejtmanský pohár, který se v Karlových Varech uskuteční letos již pojednadvacáté.

Útočník Robert Šlechta slaví jeden z tréninkových gólů

Úvodní trénink? Těžký, ale těšili jsme se, shodují se Dorot a Šlechta

Oba by měli patřit mezi lídry juniorů v nové sezoně. Řeč je o obránci Ondřeji Dorotovi a útočníkovi Robertu Šlechtovi. Jak si užili úvodní trénink?

„Bylo to trochu těžší, ke konci už jsem měl trochu zavařené nohy, ale nemyslím si, že jsem byl jediný. Na konci byla i hra, takže jsme si to i užili,“ říká útočník Robert Šlechta, který před třemi dny oslavil devatenácté narozeniny.

Na led se ale dle svých slov i přes těžší nohy těšil. „Těšil jsem se hodně. Bylo super být s klukama znovu zpátky v tréninku a led už mi docela chyběl,“ dodává.

Ondřej Dorot nejen svou výškou bude patřit k obranným pilířům Energie.

Jednu ze zásadních rolí by měl v nové sezoně mít i Ondřej Dorot Mladý bek v loňské sezoně poprvé nakoukl i do mládežnické reprezentace.

„Musím říct, že pauza bez ledu byla hodně dlouhá. Myslím si, že každý se po volnu na led těšil, že zase vezme hokejku a ukáže, co v něm je. Sice to nebylo úplně jednoduché, ale věřím, že se do toho zase postupně dostaneme,“ řekl po úvodní čtvrteční tréninkové jednotce.

Juniory tento týden čekají jen tréninky, už o týden později ale znovu naskočí do zápasu. A na ně už se oba těší.

„Na zápasy se těším hodně. Každý z nás bude moct ukázat, co v něm je a bude se moct porvat o místo v základní sestavě,“ doplňuje vysoký bek závěrem.

Fotogalerie